Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    6. அவிஜ்ஜாவக்³க³வண்ணனா

    6. Avijjāvaggavaṇṇanā

    53-62. அவிஜ்ஜாவக்³கே³ அவிஜ்ஜாதி சதூஸு ஸச்சேஸு அஞ்ஞாணங். விஜ்ஜாதி அரஹத்தமக்³க³விஜ்ஜா. அனிச்சதோ ஜானதோ பஸ்ஸதோதி து³க்கா²னத்தவஸேனாபி ஜானதோ பஸ்ஸதோ பஹீயதியேவ, இத³ங் பன அனிச்சவஸேன கதி²தே பு³ஜ்ஜ²னகபுக்³க³லஸ்ஸ அஜ்ஜா²ஸயேன வுத்தங். ஏஸேவ நயோ ஸப்³ப³த்த². அபி செத்த² ஸங்யோஜனாதி த³ஸ ஸங்யோஜனானி. ஆஸவாதி சத்தாரோ ஆஸவா. அனுஸயாதி ஸத்த அனுஸயா. ஸப்³பு³பாதா³னபரிஞ்ஞாயாதி ஸப்³பே³ஸங் சதுன்னம்பி உபாதா³னானங் தீஹி பரிஞ்ஞாஹி பரிஜானநத்தா²ய. பரியாதா³னாயாதி கே²பனத்தா²ய. ஸேஸங் ஸப்³ப³த்த² உத்தானமேவாதி.

    53-62. Avijjāvagge avijjāti catūsu saccesu aññāṇaṃ. Vijjāti arahattamaggavijjā. Aniccato jānato passatoti dukkhānattavasenāpi jānato passato pahīyatiyeva, idaṃ pana aniccavasena kathite bujjhanakapuggalassa ajjhāsayena vuttaṃ. Eseva nayo sabbattha. Api cettha saṃyojanāti dasa saṃyojanāni. Āsavāti cattāro āsavā. Anusayāti satta anusayā. Sabbupādānapariññāyāti sabbesaṃ catunnampi upādānānaṃ tīhi pariññāhi parijānanatthāya. Pariyādānāyāti khepanatthāya. Sesaṃ sabbattha uttānamevāti.

    அவிஜ்ஜாவக்³கோ³ ச²ட்டோ².

    Avijjāvaggo chaṭṭho.







    Related texts:



    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 6. அவிஜ்ஜாவக்³க³வண்ணனா • 6. Avijjāvaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact