Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / படிஸம்பி⁴தா³மக்³க³பாளி • Paṭisambhidāmaggapāḷi |
2. ப³லவாரோ
2. Balavāro
24. ஸப்³பே³ ஸத்தா அவேரினோ ஹொந்து, கே²மினோ ஹொந்து, ஸுகி²னோ ஹொந்தூதி – அஸ்ஸத்³தி⁴யே ந கம்பதி. ஸத்³தா⁴ப³லபரிபா⁴விதா ஹோதி மெத்தாசேதோவிமுத்தி.
24. Sabbe sattā averino hontu, khemino hontu, sukhino hontūti – assaddhiye na kampati. Saddhābalaparibhāvitā hoti mettācetovimutti.
ஸப்³பே³ ஸத்தா அவேரினோ ஹொந்து, கே²மினோ ஹொந்து, ஸுகி²னோ ஹொந்தூதி – கோஸஜ்ஜே ந கம்பதி. வீரியப³லபரிபா⁴விதா ஹோதி மெத்தாசேதோவிமுத்தி.
Sabbe sattā averino hontu, khemino hontu, sukhino hontūti – kosajje na kampati. Vīriyabalaparibhāvitā hoti mettācetovimutti.
ஸப்³பே³ ஸத்தா அவேரினோ ஹொந்து, கே²மினோ ஹொந்து, ஸுகி²னோ ஹொந்தூதி – பமாதே³ ந கம்பதி. ஸதிப³லபரிபா⁴விதா ஹோதி மெத்தாசேதோவிமுத்தி.
Sabbe sattā averino hontu, khemino hontu, sukhino hontūti – pamāde na kampati. Satibalaparibhāvitā hoti mettācetovimutti.
ஸப்³பே³ ஸத்தா அவேரினோ ஹொந்து, கே²மினோ ஹொந்து, ஸுகி²னோ ஹொந்தூதி – உத்³த⁴ச்சே ந கம்பதி. ஸமாதி⁴ப³லபரிபா⁴விதா ஹோதி மெத்தாசேதோவிமுத்தி.
Sabbe sattā averino hontu, khemino hontu, sukhino hontūti – uddhacce na kampati. Samādhibalaparibhāvitā hoti mettācetovimutti.
ஸப்³பே³ ஸத்தா அவேரினோ ஹொந்து, கே²மினோ ஹொந்து, ஸுகி²னோ ஹொந்தூதி – அவிஜ்ஜாய ந கம்பதி. பஞ்ஞாப³லபரிபா⁴விதா ஹோதி மெத்தாசேதோவிமுத்தி.
Sabbe sattā averino hontu, khemino hontu, sukhino hontūti – avijjāya na kampati. Paññābalaparibhāvitā hoti mettācetovimutti.
இமானி பஞ்ச ப³லானி மெத்தாய சேதோவிமுத்தியா ஆஸேவனா ஹொந்தி. இமேஹி பஞ்சஹி ப³லேஹி மெத்தாசேதோவிமுத்தி ஆஸேவீயதி. இமானி பஞ்ச ப³லானி மெத்தாய சேதோவிமுத்தியா பா⁴வனா ஹொந்தி. இமேஹி பஞ்சஹி ப³லேஹி மெத்தாசேதோவிமுத்தி பா⁴வீயதி. இமானி பஞ்ச ப³லானி மெத்தாய சேதோவிமுத்தியா ப³ஹுலீகதா ஹொந்தி. இமேஹி பஞ்சஹி ப³லேஹி மெத்தாசேதோவிமுத்தி ப³ஹுலீகரீயதி. இமானி பஞ்ச ப³லானி மெத்தாய சேதோவிமுத்தியா அலங்காரா ஹொந்தி. இமேஹி பஞ்சஹி ப³லேஹி மெத்தாசேதோவிமுத்தி ஸ்வாலங்கதா ஹோதி. இமானி பஞ்ச ப³லானி மெத்தாய சேதோவிமுத்தியா பரிக்கா²ரா ஹொந்தி. இமேஹி பஞ்சஹி ப³லேஹி மெத்தாசேதோவிமுத்தி ஸுபரிக்க²தா ஹோதி. இமானி பஞ்ச ப³லானி மெத்தாய சேதோவிமுத்தியா பரிவாரா ஹொந்தி. இமேஹி பஞ்சஹி ப³லேஹி மெத்தாசேதோவிமுத்தி ஸுபரிவுதா ஹோதி. இமானி பஞ்ச ப³லானி மெத்தாய சேதோவிமுத்தியா ஆஸேவனா ஹொந்தி, பா⁴வனா ஹொந்தி, ப³ஹுலீகதா ஹொந்தி, அலங்காரா ஹொந்தி, பரிக்கா²ரா ஹொந்தி, பரிவாரா ஹொந்தி, பாரிபூரீ ஹொந்தி, ஸஹக³தா ஹொந்தி, ஸஹஜாதா ஹொந்தி, ஸங்ஸட்டா² ஹொந்தி, ஸம்பயுத்தா ஹொந்தி, பக்க²ந்த³னா ஹொந்தி, பஸீத³னா ஹொந்தி, ஸந்திட்ட²னா ஹொந்தி, விமுச்சனா ஹொந்தி, ‘‘ஏதங் ஸந்த’’ந்தி ப²ஸ்ஸனா ஹொந்தி, யானீகதா ஹொந்தி, வத்து²கதா ஹொந்தி, அனுட்டி²தா ஹொந்தி, பரிசிதா ஹொந்தி, ஸுஸமாரத்³தா⁴ ஹொந்தி, ஸுபா⁴விதா ஹொந்தி, ஸ்வாதி⁴ட்டி²தா ஹொந்தி, ஸுஸமுக்³க³தா ஹொந்தி, ஸுவிமுத்தா ஹொந்தி நிப்³ப³த்தெந்தி ஜோதெந்தி பதாபெந்தி.
Imāni pañca balāni mettāya cetovimuttiyā āsevanā honti. Imehi pañcahi balehi mettācetovimutti āsevīyati. Imāni pañca balāni mettāya cetovimuttiyā bhāvanā honti. Imehi pañcahi balehi mettācetovimutti bhāvīyati. Imāni pañca balāni mettāya cetovimuttiyā bahulīkatā honti. Imehi pañcahi balehi mettācetovimutti bahulīkarīyati. Imāni pañca balāni mettāya cetovimuttiyā alaṅkārā honti. Imehi pañcahi balehi mettācetovimutti svālaṅkatā hoti. Imāni pañca balāni mettāya cetovimuttiyā parikkhārā honti. Imehi pañcahi balehi mettācetovimutti suparikkhatā hoti. Imāni pañca balāni mettāya cetovimuttiyā parivārā honti. Imehi pañcahi balehi mettācetovimutti suparivutā hoti. Imāni pañca balāni mettāya cetovimuttiyā āsevanā honti, bhāvanā honti, bahulīkatā honti, alaṅkārā honti, parikkhārā honti, parivārā honti, pāripūrī honti, sahagatā honti, sahajātā honti, saṃsaṭṭhā honti, sampayuttā honti, pakkhandanā honti, pasīdanā honti, santiṭṭhanā honti, vimuccanā honti, ‘‘etaṃ santa’’nti phassanā honti, yānīkatā honti, vatthukatā honti, anuṭṭhitā honti, paricitā honti, susamāraddhā honti, subhāvitā honti, svādhiṭṭhitā honti, susamuggatā honti, suvimuttā honti nibbattenti jotenti patāpenti.
Related texts:
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / படிஸம்பி⁴தா³மக்³க³-அட்ட²கதா² • Paṭisambhidāmagga-aṭṭhakathā / 2-4. ப³லாதி³வாரத்தயவண்ணனா • 2-4. Balādivārattayavaṇṇanā