Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரகா³தா²பாளி • Theragāthāpāḷi

    3. ப⁴த்³த³த்தே²ரகா³தா²

    3. Bhaddattheragāthā

    473.

    473.

    ‘‘ஏகபுத்தோ அஹங் ஆஸிங், பியோ மாது பியோ பிது;

    ‘‘Ekaputto ahaṃ āsiṃ, piyo mātu piyo pitu;

    ப³ஹூஹி வதசரியாஹி, லத்³தோ⁴ ஆயாசனாஹி ச.

    Bahūhi vatacariyāhi, laddho āyācanāhi ca.

    474.

    474.

    ‘‘தே ச மங் அனுகம்பாய, அத்த²காமா ஹிதேஸினோ;

    ‘‘Te ca maṃ anukampāya, atthakāmā hitesino;

    உபோ⁴ பிதா ச மாதா ச, பு³த்³த⁴ஸ்ஸ உபனாமயுங்’’.

    Ubho pitā ca mātā ca, buddhassa upanāmayuṃ’’.

    475.

    475.

    ‘‘கிச்சா² லத்³தோ⁴ அயங் புத்தோ, ஸுகு²மாலோ ஸுகே²தி⁴தோ;

    ‘‘Kicchā laddho ayaṃ putto, sukhumālo sukhedhito;

    இமங் த³தா³ம தே நாத², ஜினஸ்ஸ பரிசாரகங்’’.

    Imaṃ dadāma te nātha, jinassa paricārakaṃ’’.

    476.

    476.

    ‘‘ஸத்தா² ச மங் படிக்³க³ய்ஹ, ஆனந்த³ங் ஏதத³ப்³ரவி;

    ‘‘Satthā ca maṃ paṭiggayha, ānandaṃ etadabravi;

    ‘பப்³பா³ஜேஹி இமங் கி²ப்பங், ஹெஸ்ஸத்யாஜானியோ அயங்.

    ‘Pabbājehi imaṃ khippaṃ, hessatyājāniyo ayaṃ.

    477.

    477.

    ‘‘பப்³பா³ஜெத்வான மங் ஸத்தா², விஹாரங் பாவிஸீ ஜினோ;

    ‘‘Pabbājetvāna maṃ satthā, vihāraṃ pāvisī jino;

    அனொக்³க³தஸ்மிங் ஸூரியஸ்மிங், ததோ சித்தங் விமுச்சி மே.

    Anoggatasmiṃ sūriyasmiṃ, tato cittaṃ vimucci me.

    478.

    478.

    ‘‘ததோ ஸத்தா² நிராகத்வா, படிஸல்லானவுட்டி²தோ;

    ‘‘Tato satthā nirākatvā, paṭisallānavuṭṭhito;

    ‘ஏஹி ப⁴த்³தா³’தி மங் ஆஹ, ஸா மே ஆஸூபஸம்பதா³.

    ‘Ehi bhaddā’ti maṃ āha, sā me āsūpasampadā.

    479.

    479.

    ‘‘ஜாதியா ஸத்தவஸ்ஸேன, லத்³தா⁴ மே உபஸம்பதா³;

    ‘‘Jātiyā sattavassena, laddhā me upasampadā;

    திஸ்ஸோ விஜ்ஜா அனுப்பத்தா, அஹோ த⁴ம்மஸுத⁴ம்மதா’’தி.

    Tisso vijjā anuppattā, aho dhammasudhammatā’’ti.

    … ப⁴த்³தோ³ தே²ரோ….

    … Bhaddo thero….







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரகா³தா²-அட்ட²கதா² • Theragāthā-aṭṭhakathā / 3. ப⁴த்³த³த்தே²ரகா³தா²வண்ணனா • 3. Bhaddattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact