Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    11. ப⁴த்³ரகஸுத்தவண்ணனா

    11. Bhadrakasuttavaṇṇanā

    363. ஏகாத³ஸமே மல்லேஸூதி ஏவங்னாமகே ஜனபதே³. வதே⁴னாதி மாரணேன. ஜானியாதி த⁴னஜானியா. அகாலிகேன பத்தேனாதி ந காலந்தரேன பத்தேன, காலங் அனதிக்கமித்வாவ பத்தேனாதி அத்தோ². சிரவாஸீ நாம குமாரோதி ஏவங்னாமகோ தஸ்ஸ புத்தோ. ப³ஹி ஆவஸதே² படிவஸதீதி ப³ஹினக³ரே கிஞ்சிதே³வ ஸிப்பங் உக்³க³ண்ஹந்தோ வஸதி. இமஸ்மிங் ஸுத்தே வட்டது³க்க²ங் கதி²தங்.

    363. Ekādasame mallesūti evaṃnāmake janapade. Vadhenāti māraṇena. Jāniyāti dhanajāniyā. Akālikena pattenāti na kālantarena pattena, kālaṃ anatikkamitvāva pattenāti attho. Ciravāsī nāma kumāroti evaṃnāmako tassa putto. Bahi āvasathe paṭivasatīti bahinagare kiñcideva sippaṃ uggaṇhanto vasati. Imasmiṃ sutte vaṭṭadukkhaṃ kathitaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 11. ப⁴த்³ரகஸுத்தங் • 11. Bhadrakasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 11. ப⁴த்³ரகஸுத்தவண்ணனா • 11. Bhadrakasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact