Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā

    கம்ப³லானுஜானநாதி³கதா²வண்ணனா

    Kambalānujānanādikathāvaṇṇanā

    340. உபசாரேதி ஸுஸானஸ்ஸ உபசாரே. ப³ஹிபி வட்டதீதி ஏகே. கதிககரணங் த³ஸ்ஸெத்வா ‘‘மய்ஹங் ஸந்தகங் தவ ச மம ச ஹோதூதி வத்வா இதரேன ச ததா²வுத்தே வட்டதீ’’தி ஸமானபரிக்கா²ரவிதி⁴ங் வத³ந்தி.

    340.Upacāreti susānassa upacāre. Bahipi vaṭṭatīti eke. Katikakaraṇaṃ dassetvā ‘‘mayhaṃ santakaṃ tava ca mama ca hotūti vatvā itarena ca tathāvutte vaṭṭatī’’ti samānaparikkhāravidhiṃ vadanti.

    342. ‘‘க²ண்ட³ஸீமாயபி ஸம்மன்னிதுங் வட்டதீதி வுத்தத்தா ஸேஸகம்மானிபி தத்த² நிஸீதி³த்வா காதுங் வட்டதீ’’தி வுத்தங். ‘‘ஏவங் ஸந்தே சோரிகாய கதஸதி³ஸங் ஹோதி , தஸ்மா ந வட்டதீ’’தி தீ³பவாஸினோ வத³ந்தி கிர. ‘‘சோரிகாய க³ஹிதத்தா ந பாபுணாதீதி ஸேனாஸனக்க²ந்த⁴கே ஆக³தஸுத்தஞ்ச ஸாத⁴க’’ந்தி வத³ந்தி, தஸ்மா தேஸங் மதேன இத³ங் ஆவேணிகலக்க²ணந்தி வேதி³தப்³ப³ங்.

    342. ‘‘Khaṇḍasīmāyapi sammannituṃ vaṭṭatīti vuttattā sesakammānipi tattha nisīditvā kātuṃ vaṭṭatī’’ti vuttaṃ. ‘‘Evaṃ sante corikāya katasadisaṃ hoti , tasmā na vaṭṭatī’’ti dīpavāsino vadanti kira. ‘‘Corikāya gahitattā na pāpuṇātīti senāsanakkhandhake āgatasuttañca sādhaka’’nti vadanti, tasmā tesaṃ matena idaṃ āveṇikalakkhaṇanti veditabbaṃ.

    ப⁴ண்டா³கா³ரஸம்முதிஆதி³கதா²வண்ணனா

    Bhaṇḍāgārasammutiādikathāvaṇṇanā

    343. ‘‘இத³ங் பன ப⁴ண்டா³கா³ரந்தி ஆவேணிகலக்க²ண’’ந்தி வுத்தங்.

    343.‘‘Idaṃ pana bhaṇḍāgāranti āveṇikalakkhaṇa’’nti vuttaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவக்³க³-அட்ட²கதா² • Mahāvagga-aṭṭhakathā
    கம்ப³லானுஜானநாதி³கதா² • Kambalānujānanādikathā
    ப⁴ண்டா³கா³ரஸம்முதிஆதி³கதா² • Bhaṇḍāgārasammutiādikathā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā
    ஜீவகவத்து²கதா²தி³வண்ணனா • Jīvakavatthukathādivaṇṇanā
    ப⁴ண்டா³கா³ரஸம்முதிஆதி³கதா²வண்ணனா • Bhaṇḍāgārasammutiādikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact