Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
10. ப⁴த்துத்³தே³ஸகஸுத்தவண்ணனா
10. Bhattuddesakasuttavaṇṇanā
20. த³ஸமே ப⁴த்துத்³தே³ஸகோதி ஸலாகப⁴த்தாதீ³னங் உத்³தே³ஸகோ. காமேஸு அஸங்யதாதி வத்து²காமேஸு கிலேஸகாமேஹி அஸங்யதா. பரிஸாகஸடோ ச பனேஸ வுச்சதீதி அயஞ்ச பன ஸோ ஏவரூபா பரிஸாகசவரோ நாம வுச்சதீதி அத்தோ². ஸமணேனாதி பு³த்³த⁴ஸமணேன. பரிஸாய மண்டோ³ ச பனேஸ வுச்சதீதி அயங் ஏவரூபா பரிஸா விப்பஸன்னேன பரிஸாமண்டோ³தி வுச்சதீதி.
20. Dasame bhattuddesakoti salākabhattādīnaṃ uddesako. Kāmesu asaṃyatāti vatthukāmesu kilesakāmehi asaṃyatā. Parisākasaṭoca panesa vuccatīti ayañca pana so evarūpā parisākacavaro nāma vuccatīti attho. Samaṇenāti buddhasamaṇena. Parisāya maṇḍo ca panesa vuccatīti ayaṃ evarūpā parisā vippasannena parisāmaṇḍoti vuccatīti.
சரவக்³கோ³ து³தியோ.
Caravaggo dutiyo.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 10. ப⁴த்துத்³தே³ஸகஸுத்தங் • 10. Bhattuddesakasuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 7-10. பட²மஅக³திஸுத்தாதி³வண்ணனா • 7-10. Paṭhamaagatisuttādivaṇṇanā