Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / சரியாபிடகபாளி • Cariyāpiṭakapāḷi

    4. பி⁴ஸசரியா

    4. Bhisacariyā

    34.

    34.

    ‘‘புனாபரங் யதா³ ஹோமி, காஸீனங் புரவருத்தமே;

    ‘‘Punāparaṃ yadā homi, kāsīnaṃ puravaruttame;

    ப⁴கி³னீ ச பா⁴தரோ ஸத்த, நிப்³ப³த்தா ஸொத்தி²யே குலே.

    Bhaginī ca bhātaro satta, nibbattā sotthiye kule.

    35.

    35.

    ‘‘ஏதேஸங் புப்³ப³ஜோ ஆஸிங், ஹிரீஸுக்கமுபாக³தோ;

    ‘‘Etesaṃ pubbajo āsiṃ, hirīsukkamupāgato;

    ப⁴வங் தி³ஸ்வான ப⁴யதோ, நெக்க²ம்மாபி⁴ரதோ அஹங்.

    Bhavaṃ disvāna bhayato, nekkhammābhirato ahaṃ.

    36.

    36.

    ‘‘மாதாபிதூஹி பஹிதா, ஸஹாயா ஏகமானஸா;

    ‘‘Mātāpitūhi pahitā, sahāyā ekamānasā;

    காமேஹி மங் நிமந்தெந்தி, ‘குலவங்ஸங் த⁴ரேஹி’தி.

    Kāmehi maṃ nimantenti, ‘kulavaṃsaṃ dharehi’ti.

    37.

    37.

    ‘‘யங் தேஸங் வசனங் வுத்தங், கி³ஹீத⁴ம்மே ஸுகா²வஹங்;

    ‘‘Yaṃ tesaṃ vacanaṃ vuttaṃ, gihīdhamme sukhāvahaṃ;

    தங் மே அஹோஸி கடி²னங், தத்த 1 பா²லஸமங் விய.

    Taṃ me ahosi kaṭhinaṃ, tatta 2 phālasamaṃ viya.

    38.

    38.

    ‘‘தே மங் ததா³ உக்கி²பந்தங், புச்சி²ங்ஸு பத்தி²தங் மம;

    ‘‘Te maṃ tadā ukkhipantaṃ, pucchiṃsu patthitaṃ mama;

    ‘கிங் த்வங் பத்த²யஸே ஸம்ம, யதி³ காமே ந பு⁴ஞ்ஜஸி’.

    ‘Kiṃ tvaṃ patthayase samma, yadi kāme na bhuñjasi’.

    39.

    39.

    ‘‘தேஸாஹங் ஏவமவசங், அத்த²காமோ ஹிதேஸினங்;

    ‘‘Tesāhaṃ evamavacaṃ, atthakāmo hitesinaṃ;

    ‘நாஹங் பத்தே²மி கி³ஹீபா⁴வங், நெக்க²ம்மாபி⁴ரதோ அஹங்’.

    ‘Nāhaṃ patthemi gihībhāvaṃ, nekkhammābhirato ahaṃ’.

    40.

    40.

    ‘‘தே மய்ஹங் வசனங் ஸுத்வா, பிதுமாது ச ஸாவயுங்;

    ‘‘Te mayhaṃ vacanaṃ sutvā, pitumātu ca sāvayuṃ;

    மாதாபிதா ஏவமாஹு, ‘ஸப்³பே³வ பப்³ப³ஜாம போ⁴’.

    Mātāpitā evamāhu, ‘sabbeva pabbajāma bho’.

    41.

    41.

    ‘‘உபோ⁴ மாதாபிதா மய்ஹங், ப⁴கி³னீ ச ஸத்த பா⁴தரோ;

    ‘‘Ubho mātāpitā mayhaṃ, bhaginī ca satta bhātaro;

    அமிதத⁴னங் ச²ட்³ட³யித்வா, பாவிஸிம்ஹா மஹாவன’’ந்தி.

    Amitadhanaṃ chaḍḍayitvā, pāvisimhā mahāvana’’nti.

    பி⁴ஸசரியங் சதுத்த²ங்.

    Bhisacariyaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. ஸந்தத்த (க॰)
    2. santatta (ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / சரியாபிடக-அட்ட²கதா² • Cariyāpiṭaka-aṭṭhakathā / 4. பி⁴ஸசரியாவண்ணனா • 4. Bhisacariyāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact