Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / கு²த்³த³ஸிக்கா²-மூலஸிக்கா² • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    14. பூ⁴மினித்³தே³ஸோ

    14. Bhūminiddeso

    பூ⁴மியோதி –

    Bhūmiyoti –

    136.

    136.

    ஸம்முதுஸ்ஸாவனந்தா ச, கோ³னிஸாதீ³ க³ஹாபதி;

    Sammutussāvanantā ca, gonisādī gahāpati;

    கப்பியா பூ⁴மியோ யாஸு, வுத்த²ங் பக்கஞ்ச கப்பதி.

    Kappiyā bhūmiyo yāsu, vutthaṃ pakkañca kappati.

    137.

    137.

    வாஸத்தா²ய கதே கே³ஹே, ஸங்கி⁴கே வேகஸந்தகே;

    Vāsatthāya kate gehe, saṅghike vekasantake;

    கப்பியா குடி லத்³த⁴ப்³பா³, ஸஹஸெய்யப்பஹோனகே.

    Kappiyā kuṭi laddhabbā, sahaseyyappahonake.

    138.

    138.

    கே³ஹே ஸங்க⁴ஸ்ஸ வேகஸ்ஸ, கரமானேவமீரயங்;

    Gehe saṅghassa vekassa, karamānevamīrayaṃ;

    பட²மிட்ட²கத²ம்பா⁴தி³ங், ட²பெய்யுஸ்ஸாவனந்திகா;

    Paṭhamiṭṭhakathambhādiṃ, ṭhapeyyussāvanantikā;

    ‘‘கப்பியகுடிங் கரோம, கப்பியகுடிங் கரோமா’’தி.

    ‘‘Kappiyakuṭiṃ karoma, kappiyakuṭiṃ karomā’’ti.

    139.

    139.

    யேபு⁴ய்யேனாபரிக்கி²த்தோ, ஆராமோ ஸகலோபி வா;

    Yebhuyyenāparikkhitto, ārāmo sakalopi vā;

    வுச்சதே ‘‘கோ³னிஸாதீ³’’தி, ஸம்முதீ ஸங்க⁴ஸம்மதா.

    Vuccate ‘‘gonisādī’’ti, sammutī saṅghasammatā.

    140.

    140.

    பி⁴க்கு²ங் ட²பெத்வா அஞ்ஞேஹி, தி³ன்னோ தேஸங்வ ஸந்தகோ;

    Bhikkhuṃ ṭhapetvā aññehi, dinno tesaṃva santako;

    அத்தா²ய கப்பகுடியா, கே³ஹோ க³ஹபதீ மதோ.

    Atthāya kappakuṭiyā, geho gahapatī mato.

    141.

    141.

    அகப்பகுடியா வுத்த²ஸப்பிஆதீ³ஹி மிஸ்ஸிதங்;

    Akappakuṭiyā vutthasappiādīhi missitaṃ;

    வஜெய்ய அந்தோவுத்த²த்தங், புரிமங் காலிகத்³வயங்.

    Vajeyya antovutthattaṃ, purimaṃ kālikadvayaṃ.

    142.

    142.

    தேஹேவ பி⁴க்கு²னா பக்கங், கப்பதே யாவஜீவிகங்;

    Teheva bhikkhunā pakkaṃ, kappate yāvajīvikaṃ;

    நிராமிஸங்வ ஸத்தாஹங், ஸாமிஸே ஸாமபாகதா.

    Nirāmisaṃva sattāhaṃ, sāmise sāmapākatā.

    143.

    143.

    உஸ்ஸாவனந்திகா யேஹி, த²ம்பா⁴தீ³ஹி அதி⁴ட்டி²தா;

    Ussāvanantikā yehi, thambhādīhi adhiṭṭhitā;

    தேஸுயேவாபனீதேஸு, தத³ஞ்ஞேஸுபி திட்ட²தி.

    Tesuyevāpanītesu, tadaññesupi tiṭṭhati.

    144.

    144.

    ஸப்³பே³ஸு அபனீதேஸு, ப⁴வே ஜஹிதவத்து²கா;

    Sabbesu apanītesu, bhave jahitavatthukā;

    கோ³னிஸாதீ³ பரிக்கி²த்தே, ஸேஸா ச²த³னவிப்³ப⁴மாதி.

    Gonisādī parikkhitte, sesā chadanavibbhamāti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact