Sănătate

    Boala Alzheimer ar putea fi cauzată de lupta creierului cu o infecţie

    Noi cercetări efectuate la Harvard Medical School sugerează că boala Alzheimer este de fapt declanşată de creier, în încercarea de a lupta împotriva invaziei unor microbi, cum ar fi bacteriile sau virusurile.



    Plăci de proteine ​​beta-amiloid.


    Deşi procesul nu este încă pe deplin înţeles, se pare că agenţii patogeni care traversează bariera hemato-encefalică pot determina acumularea de plăci lipicioase asociate cu această boală.

    Până în prezent, ipoteza a fost testată doar pe animale de laborator, dar dacă acelaşi lucru se întâmplă şi la om, descoperirea ar putea ajuta la îmbunătăţirea înţelegerii bolii Alzheimer şi în cele din urmă la obţinerea unui tratament eficient.

    Se crede că plăcile lipicioase de proteine ​​beta-amiloid ar putea fi un răspuns natural la infecţia care blochează semnalizarea celulă-celulă şi activează un răspuns imun, care declanşează inflamaţia şi mănâncă celulele cu probleme, cauzând pierderea de memorie şi confuzia asociată cu Alzheimer.

    Cercetătorii sugerează că este posibil ca proteinele beta-amiloid să fie utilizate pentru a prinde şi a ucide bacteriile, virusurile sau alte tipuri de agenţi patogeni care trec prin bariera hemato-encefalică, gardul biologic care protejează creierul.

    În cazul în care plăcile de proteine ​​nu sunt eliminate suficient de repede, este posibil ca acestea să fie cauza inflamaţiei şi a altor acumulări de proteine, ceea ce duce la Alzheimer.

    Bariera hemato-encefalică slăbeşte pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, ceea ce înseamnă că există o şansă mai mare ca bacterii nedorite sau virusuri să treacă de ea, şi ar putea explica de ce boala Alzheimer devine mai frecventă pe măsură ce îmbătrânim.

    Următorul pas în cercetare ar fi examinarea creierului persoanelor care au murit de Alzheimer pentru a vedea dacă această nouă ipoteză se adevereşte.

    12 IUNIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetatorii de la University of California, Los Angeles School of Medicine au descoperit ca o dieta bogata in acidul gras omega 3 si in curcuma, un condiment intalnit si sub numele de turmeric sau sofran indian, ajuta la pastrarea capacitatii de mers pe jos atunci cand a avut loc o deteriorare a cordonului spinal. Aceasta ar sugera ca suplimentele alimentare respective ajuta celulele nervoase sa se repare si sa-si mentina functia neurologica dupa daune degenerative in zona gatului.
    A avea diabet de tip 2 poate insemna că sunteţi deja pe drumul spre Alzheimer, afirmă cercetătorii de la University at Albany din New York în urma unui studiu ce leagă cele două boli. S-ar putea folosi medicamentele pentru Alzheimer încă din stadiul de diabet pentru a preveni tulburările cognitive de la început, au declarat ei.
    Un studiu sugerează că un test de sânge ar putea salva multe vieţi prin găsirea recidivelor de cancer care au început să crească din nou după tratament.
    Un grup de oameni de ştiinţă chinezi de la Zhangshan School of Medicine, Sun Yat-Sen University, au descoperit şi în prezent testează un virus care ar putea fi folosit pentru a distruge celulele canceroase, fără a afecta pe cele normale.
    Spălarea pe mâini cu săpun antibacterian conţinând triclosan, poate fi periculoasă. Această substanţă chimică găsită în produse lichide pentru spălat pe mâini ca şi în multe alte produse de uz casnic, cum ar fi şampoane şi pastă de dinţi, a fost legată de cancer.
    Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Stanford din California, a arătat cum infectarea cu bacteria Clostridium difficile poate fi tratată fără a folosi antibiotice.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact