Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    7. பு³த்³த⁴வந்த³னாஸுத்தங்

    7. Buddhavandanāsuttaṃ

    263. ஸாவத்தி²யங் ஜேதவனே. தேன கோ² பன ஸமயேன ப⁴க³வா தி³வாவிஹாரக³தோ ஹோதி படிஸல்லீனோ. அத² கோ² ஸக்கோ ச தே³வானமிந்தோ³ ப்³ரஹ்மா ச ஸஹம்பதி யேன ப⁴க³வா தேனுபஸங்கமிங்ஸு; உபஸங்கமித்வா பச்சேகங் த்³வாரபா³ஹங் நிஸ்ஸாய அட்ட²ங்ஸு. அத² கோ² ஸக்கோ தே³வானமிந்தோ³ ப⁴க³வதோ ஸந்திகே இமங் கா³த²ங் அபா⁴ஸி –

    263. Sāvatthiyaṃ jetavane. Tena kho pana samayena bhagavā divāvihāragato hoti paṭisallīno. Atha kho sakko ca devānamindo brahmā ca sahampati yena bhagavā tenupasaṅkamiṃsu; upasaṅkamitvā paccekaṃ dvārabāhaṃ nissāya aṭṭhaṃsu. Atha kho sakko devānamindo bhagavato santike imaṃ gāthaṃ abhāsi –

    ‘‘உட்டே²ஹி வீர விஜிதஸங்கா³ம,

    ‘‘Uṭṭhehi vīra vijitasaṅgāma,

    பன்னபா⁴ர அனண விசர லோகே;

    Pannabhāra anaṇa vicara loke;

    சித்தஞ்ச தே ஸுவிமுத்தங்,

    Cittañca te suvimuttaṃ,

    சந்தோ³ யதா² பன்னரஸாய ரத்தி’’ந்தி.

    Cando yathā pannarasāya ratti’’nti.

    ‘‘ந கோ², தே³வானமிந்த³, ததா²க³தா ஏவங் வந்தி³தப்³பா³. ஏவஞ்ச கோ², தே³வானமிந்த³, ததா²க³தா வந்தி³தப்³பா³ –

    ‘‘Na kho, devānaminda, tathāgatā evaṃ vanditabbā. Evañca kho, devānaminda, tathāgatā vanditabbā –

    ‘‘உட்டே²ஹி வீர விஜிதஸங்கா³ம,

    ‘‘Uṭṭhehi vīra vijitasaṅgāma,

    ஸத்த²வாஹ அனண விசர லோகே;

    Satthavāha anaṇa vicara loke;

    தே³ஸஸ்ஸு ப⁴க³வா த⁴ம்மங்,

    Desassu bhagavā dhammaṃ,

    அஞ்ஞாதாரோ ப⁴விஸ்ஸந்தீ’’தி.

    Aññātāro bhavissantī’’ti.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 7. பு³த்³த⁴வந்த³னாஸுத்தவண்ணனா • 7. Buddhavandanāsuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 7. பு³த்³த⁴வந்த³னாஸுத்தவண்ணனா • 7. Buddhavandanāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact