Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பஞ்சபகரண-மூலடீகா • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    9. சக்கு²னாரூபங்பஸ்ஸதீதிகதா²வண்ணனா

    9. Cakkhunārūpaṃpassatītikathāvaṇṇanā

    826-827. படிஜானநங் ஸந்தா⁴யாதி ‘‘சக்கு²னா ரூபங் தி³ஸ்வா நிமித்தக்³கா³ஹீ ஹோதீ’’திஆதி³னா (த⁴॰ ஸ॰ 1352) நயேன வுத்தங் மனோவிஞ்ஞாணபடிஜானநங் கிர ஸந்தா⁴யாதி அதி⁴ப்பாயோ, தஸ்மா ‘‘ஏவங் ஸந்தே ரூபங் மனோவிஞ்ஞாணங் ஆபஜ்ஜதீதி மனோவிஞ்ஞாணபடிஜானநங் பன ரூபத³ஸ்ஸனங் கத²ங் ஹோதீ’’தி விசாரேதப்³ப³ங்.

    826-827. Paṭijānanaṃ sandhāyāti ‘‘cakkhunā rūpaṃ disvā nimittaggāhī hotī’’tiādinā (dha. sa. 1352) nayena vuttaṃ manoviññāṇapaṭijānanaṃ kira sandhāyāti adhippāyo, tasmā ‘‘evaṃ sante rūpaṃ manoviññāṇaṃ āpajjatīti manoviññāṇapaṭijānanaṃ pana rūpadassanaṃ kathaṃ hotī’’ti vicāretabbaṃ.

    சக்கு²னாரூபங்பஸ்ஸதீதிகதா²வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Cakkhunārūpaṃpassatītikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.

    அட்டா²ரஸமவக்³க³வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Aṭṭhārasamavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / அபி⁴த⁴ம்மபிடக • Abhidhammapiṭaka / கதா²வத்து²பாளி • Kathāvatthupāḷi / (185) 9. சக்கு²னா ரூபங் பஸ்ஸதீதிகதா² • (185) 9. Cakkhunā rūpaṃ passatītikathā

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (அட்ட²கதா²) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / பஞ்சபகரண-அட்ட²கதா² • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / 9. சக்கு²னாரூபங்பஸ்ஸதீதிகதா²வண்ணனா • 9. Cakkhunārūpaṃpassatītikathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-அனுடீகா • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / 9. சக்கு²னாரூபங்பஸ்ஸதீதிகதா²வண்ணனா • 9. Cakkhunārūpaṃpassatītikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact