Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரீகா³தா²பாளி • Therīgāthāpāḷi

    12. சந்தா³தே²ரீகா³தா²

    12. Candātherīgāthā

    122.

    122.

    ‘‘து³க்³க³தாஹங் புரே ஆஸிங், வித⁴வா ச அபுத்திகா;

    ‘‘Duggatāhaṃ pure āsiṃ, vidhavā ca aputtikā;

    வினா மித்தேஹி ஞாதீஹி, ப⁴த்தசோளஸ்ஸ நாதி⁴க³ங்.

    Vinā mittehi ñātīhi, bhattacoḷassa nādhigaṃ.

    123.

    123.

    ‘‘பத்தங் த³ண்ட³ஞ்ச க³ண்ஹித்வா, பி⁴க்க²மானா குலா குலங்;

    ‘‘Pattaṃ daṇḍañca gaṇhitvā, bhikkhamānā kulā kulaṃ;

    ஸீதுண்ஹேன ச ட³ய்ஹந்தீ, ஸத்த வஸ்ஸானி சாரிஹங்.

    Sītuṇhena ca ḍayhantī, satta vassāni cārihaṃ.

    124.

    124.

    ‘‘பி⁴க்கு²னிங் புன தி³ஸ்வான, அன்னபானஸ்ஸ லாபி⁴னிங்;

    ‘‘Bhikkhuniṃ puna disvāna, annapānassa lābhiniṃ;

    உபஸங்கம்ம அவோசங் 1, ‘பப்³ப³ஜ்ஜங் அனகா³ரியங்’.

    Upasaṅkamma avocaṃ 2, ‘pabbajjaṃ anagāriyaṃ’.

    125.

    125.

    ‘‘ஸா ச மங் அனுகம்பாய, பப்³பா³ஜேஸி படாசாரா;

    ‘‘Sā ca maṃ anukampāya, pabbājesi paṭācārā;

    ததோ மங் ஓவதி³த்வான, பரமத்தே² நியோஜயி.

    Tato maṃ ovaditvāna, paramatthe niyojayi.

    126.

    126.

    ‘‘தஸ்ஸாஹங் வசனங் ஸுத்வா, அகாஸிங் அனுஸாஸனிங்;

    ‘‘Tassāhaṃ vacanaṃ sutvā, akāsiṃ anusāsaniṃ;

    அமோகோ⁴ அய்யாயோவாதோ³, தேவிஜ்ஜாம்ஹி அனாஸவா’’தி.

    Amogho ayyāyovādo, tevijjāmhi anāsavā’’ti.

    … சந்தா³ தே²ரீ….

    … Candā therī….

    பஞ்சகனிபாதோ நிட்டி²தோ.

    Pañcakanipāto niṭṭhito.







    Footnotes:
    1. அவோசிங் (க॰)
    2. avociṃ (ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரீகா³தா²-அட்ட²கதா² • Therīgāthā-aṭṭhakathā / 12. சந்தா³தே²ரீகா³தா²வண்ணனா • 12. Candātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact