Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    2. அனாத²பிண்டி³கவக்³கோ³

    2. Anāthapiṇḍikavaggo

    1. சந்தி³மஸஸுத்தவண்ணனா

    1. Candimasasuttavaṇṇanā

    92. து³தியவக்³க³ஸ்ஸ பட²மே கச்சே²வாதி கச்சே² விய. கச்சே²தி பப்³ப³தகச்சே²பி நதீ³கச்சே²பி. ஏகோதி³ நிபகாதி ஏகக்³க³சித்தா சேவ பஞ்ஞானேபக்கேன ச ஸமன்னாக³தா. ஸதாதி ஸதிமந்தோ. இத³ங் வுத்தங் ஹோதி – யே ஜா²னானி லபி⁴த்வா ஏகோதீ³ நிபகா ஸதா விஹரந்தி, தே அமகஸே பப்³ப³தகச்சே² வா நதீ³கச்சே² வா மகா³ விய ஸொத்தி²ங் க³மிஸ்ஸந்தீதி. பாரந்தி நிப்³பா³னங். அம்பு³ஜோதி மச்சோ². ரணஞ்ஜஹாதி கிலேஸஞ்ஜஹா. யேபி ஜா²னானி லபி⁴த்வா அப்பமத்தா கிலேஸே ஜஹந்தி, தே ஸுத்தஜாலங் பி⁴ந்தி³த்வா மச்சா² விய நிப்³பா³னங் க³மிஸ்ஸந்தீதி வுத்தங் ஹோதி. பட²மங்.

    92. Dutiyavaggassa paṭhame kacchevāti kacche viya. Kaccheti pabbatakacchepi nadīkacchepi. Ekodi nipakāti ekaggacittā ceva paññānepakkena ca samannāgatā. Satāti satimanto. Idaṃ vuttaṃ hoti – ye jhānāni labhitvā ekodī nipakā satā viharanti, te amakase pabbatakacche vā nadīkacche vā magā viya sotthiṃ gamissantīti. Pāranti nibbānaṃ. Ambujoti maccho. Raṇañjahāti kilesañjahā. Yepi jhānāni labhitvā appamattā kilese jahanti, te suttajālaṃ bhinditvā macchā viya nibbānaṃ gamissantīti vuttaṃ hoti. Paṭhamaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 1. சந்தி³மஸஸுத்தங் • 1. Candimasasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 1. சந்தி³மஸஸுத்தவண்ணனா • 1. Candimasasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact