Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi

    4. சதுத்த²ஸிக்கா²பத³ங்

    4. Catutthasikkhāpadaṃ

    850. சதுத்தே² கண்ணஸ்ஸ ஸமீபங் நிகண்ணங், தமேவ நிகண்ணிகந்தி வுத்தே கண்ணமூலந்தி ஆஹ ‘‘கண்ணமூலங் வுச்சதீ’’தி. ‘‘கண்ணமூலே’’தி இமினா ‘‘நிகண்ணிக’’ந்தி எத்த² பு⁴ம்மத்தே² உபயோக³வசனந்தி த³ஸ்ஸேதி. ஆஹரணத்தா²யாதி ஆஹராபனத்தா²யாதி. சதுத்த²ங்.

    850. Catutthe kaṇṇassa samīpaṃ nikaṇṇaṃ, tameva nikaṇṇikanti vutte kaṇṇamūlanti āha ‘‘kaṇṇamūlaṃ vuccatī’’ti. ‘‘Kaṇṇamūle’’ti iminā ‘‘nikaṇṇika’’nti ettha bhummatthe upayogavacananti dasseti. Āharaṇatthāyāti āharāpanatthāyāti. Catutthaṃ.

    5. பஞ்சமஸிக்கா²பத³ங்

    5. Pañcamasikkhāpadaṃ

    854. பஞ்சமே தேஸந்தி க⁴ரஸாமிகானங். க⁴ரம்பீதி ந கேவலங் ஆஸனமேவ, க⁴ரம்பி ஸோதே⁴மாதி அத்தோ². ததோதி பரிவிதக்கனதோ, பரந்தி ஸம்ப³ந்தோ⁴.

    854. Pañcame tesanti gharasāmikānaṃ. Gharampīti na kevalaṃ āsanameva, gharampi sodhemāti attho. Tatoti parivitakkanato, paranti sambandho.

    858. சோரா வா உட்டி²தா ஹொந்தீதி யோஜனாதி. பஞ்சமங்.

    858. Corā vā uṭṭhitā hontīti yojanāti. Pañcamaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³ • Bhikkhunīvibhaṅga
    4. சதுத்த²ஸிக்கா²பத³ங் • 4. Catutthasikkhāpadaṃ
    5. பஞ்சமஸிக்கா²பத³ங் • 5. Pañcamasikkhāpadaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā
    4. சதுத்த²ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 4. Catutthasikkhāpadavaṇṇanā
    5. பஞ்சமஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 5. Pañcamasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 1. பட²மாதி³ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact