O lume a cunoașterii
    Știri / Spațiu

    Cercetările de la Stația Spațială Internațională ajută la explorarea Lunii și planetei Marte

    Unele dintre provocările misiunilor de explorare a Lunii și planetei Marte sunt ​​prevenirea contaminării microbiene a acestor destinații, navigarea în siguranță, protejarea membrilor echipajului și a hardware-ului de radiații și întreținerea și repararea echipamentelor.



    Luna plină este văzută în fotografie în timp ce Stația Spațială Internațională orbitează la 409 kilometri deasupra Oceanului Pacific, la nord-est de Guam. Foto: NASA


    Cercetările de la Stația Spațială Internațională îi ajută pe oamenii de știință să dezvolte instrumente și procese pentru a asigura succesul acestor misiuni importante.

    Bacteriile și ciupercile trăiesc pe și în afara oamenilor și în jurul nostru pe Pământ. Cele mai multe dintre aceste microorganisme sunt inofensive, dar intrarea lor în alte corpuri cerești ar putea afecta negativ capacitatea noastră de a studia ecosistemele acelor lumi.

    Membrii echipajului stației spațiale vor efectua o plimbare spațială pentru a colecta probe în apropierea orificiilor de ventilație ale sistemului stației, pentru a evalua dacă acest laborator orbital eliberează microorganisme în spațiu.

    Rezultatele ar putea oferi o perspectivă asupra potențialului organismelor de a supraviețui și de a se reproduce în spațiu și ar putea ajuta cercetătorii să determine care microbi ar putea contamina alte corpuri planetare vizitate de misiuni cu echipaj.

    Microscopul lunar, un microscop digital portabil miniatural conceput pentru diagnosticarea medicală în zbor, poate analiza, de asemenea, apa, alimentele și suprafețele care ar putea fi contaminate.

    Misiunile dincolo de orbita joasă a Pământului cresc expunerea la radiații, ceea ce poate reprezenta un pericol pentru sănătatea umană și poate interfera cu funcționarea echipamentului.

    În viitoarele misiuni de explorare, tehnologia robotică poate ajuta membrii echipajului cu sarcini de bază, să monitorizeze și să întrețină echipamentele și să efectueze operațiuni precum colectarea de probe, reducând nevoia de a expune astronauții la medii ostile.

    4 IULIE 2024



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    La câteva luni după o defecțiune tehnică, sonda Voyager 1, de la NASA, este din nou complet operațională. Tehnicienii au finalizat reparația defecțiunii transmisiei începută în aprilie.
    Noua cartografiere a atmosferei superioare a uriaşei planete Saturn dezvăluie motivele probabile pentru care este atât de fierbinte.
    Orbitele stranii ale celor mai îndepărtate obiecte ale sistemului nostru solar, care par să fie modelate de o planetă nouă, necunoscută, pot fi explicate prin forţa gravitaţională combinată a obiectelor mici care orbitează în jurul Soarelui, dincolo de Neptun.
    Pluto ar putea găzdui un ocean de apă noroioasă sub cea mai proeminentă formaţiune de suprafaţă a sa, cunoscută sub numele de "inima".
    Astronomii, folosind Telescopul Spațial Hubble, au descoperit indicii surprinzătoare despre o stea masivă care îmbătrâneşte rapid şi al cărei comportament nu a mai fost văzut înainte în galaxia noastră, Calea Lactee.
    Luna este pe cale să se ciocnească cu Pământul într-o catastrofală coliziune, dar acest apocaliptic eveniment s-ar putea întâmpla peste 65 miliarde de ani.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact