Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    2. சேதனாகரணீயஸுத்தவண்ணனா

    2. Cetanākaraṇīyasuttavaṇṇanā

    2. து³தியே ந சேதனாய கரணீயந்தி ந சேதெத்வா கப்பெத்வா பகப்பெத்வா காதப்³ப³ங். த⁴ம்மதா ஏஸாதி த⁴ம்மஸபா⁴வோ ஏஸோ காரணனியமோ அயங். அபி⁴ஸந்தெ³ந்தீதி பவத்தெந்தி. பரிபூரெந்தீதி பரிபுண்ணங் கரொந்தி. அபாரா பாரங் க³மனாயாதி ஓரிமதீரபூ⁴தா தேபூ⁴மகவட்டா நிப்³பா³னபாரங் க³மனத்தா²ய.

    2. Dutiye na cetanāya karaṇīyanti na cetetvā kappetvā pakappetvā kātabbaṃ. Dhammatā esāti dhammasabhāvo eso kāraṇaniyamo ayaṃ. Abhisandentīti pavattenti. Paripūrentīti paripuṇṇaṃ karonti. Apārā pāraṃ gamanāyāti orimatīrabhūtā tebhūmakavaṭṭā nibbānapāraṃ gamanatthāya.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 2. சேதனாகரணீயஸுத்தங் • 2. Cetanākaraṇīyasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-7. அவிஜ்ஜாஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-7. Avijjāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact