Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / கு²த்³த³ஸிக்கா²-மூலஸிக்கா² • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    43. ச²ந்த³தா³னநித்³தே³ஸோ

    43. Chandadānaniddeso

    ச²ந்த³தா³னாதீ³தி –

    Chandadānādīti –

    399.

    399.

    பே⁴ரிங் க⁴ண்டிங் பதாளெத்வா, கம்மப்பத்தே ஸமாக³தே;

    Bheriṃ ghaṇṭiṃ patāḷetvā, kammappatte samāgate;

    ஸங்கே⁴ ஹரெய்ய ச²ந்த³ங் வா, பாரிஸுத்³தி⁴ங் பவாரணங்.

    Saṅghe hareyya chandaṃ vā, pārisuddhiṃ pavāraṇaṃ.

    400.

    400.

    ஏகங் பி⁴க்கு²ங் உபக்³க³ம்ம, நிஸீதி³த்வா உக்குடிகங்;

    Ekaṃ bhikkhuṃ upaggamma, nisīditvā ukkuṭikaṃ;

    அஞ்ஜலிங் பக்³க³ண்ஹித்வான, த³தே³ ச²ந்த³ங் விசக்க²ணோ.

    Añjaliṃ paggaṇhitvāna, dade chandaṃ vicakkhaṇo.

    401. (க) ‘‘ச²ந்த³ங் த³ம்மி, ச²ந்த³ங் மே ஹர, ச²ந்த³ங் மே ஆரோசேஹீ’’தி வத்தப்³ப³ங்.

    401. (Ka) ‘‘chandaṃ dammi, chandaṃ me hara, chandaṃ me ārocehī’’ti vattabbaṃ.

    (க²) பாரிஸுத்³தி⁴ங் தெ³ந்தேன ‘‘பாரிஸுத்³தி⁴ங் த³ம்மி, பாரிஸுத்³தி⁴ங் மே ஹர, பாரிஸுத்³தி⁴ங் மே ஆரோசேஹீ’’தி வத்தப்³ப³ங்.

    (Kha) pārisuddhiṃ dentena ‘‘pārisuddhiṃ dammi, pārisuddhiṃ me hara, pārisuddhiṃ me ārocehī’’ti vattabbaṃ.

    402.

    402.

    பாரிஸுத்³தி⁴ப்பதா³னேன, ஸம்பாதே³தி உபோஸத²ங்;

    Pārisuddhippadānena, sampādeti uposathaṃ;

    ஸங்க⁴ஸ்ஸ அத்தனோ சாபி, ஸேஸகம்மங் விபா³த⁴தி.

    Saṅghassa attano cāpi, sesakammaṃ vibādhati.

    403.

    403.

    ச²ந்த³தா³னேன ஸங்க⁴ஸ்ஸ, த்³வயங் ஸாதே⁴தி நத்தனோ;

    Chandadānena saṅghassa, dvayaṃ sādheti nattano;

    தஸ்மா ச²ந்த³ங் த³த³ந்தேன, தா³தப்³பா³ பாரிஸுத்³தி⁴பி.

    Tasmā chandaṃ dadantena, dātabbā pārisuddhipi.

    404.

    404.

    ஹரெய்யேகோ ப³ஹூனம்பி, பரம்பரா ந ஹாரயே;

    Hareyyeko bahūnampi, paramparā na hāraye;

    பரம்பராஹடா ச²ந்த³-பாரிஸுத்³தி⁴ ந க³ச்ச²தி.

    Paramparāhaṭā chanda-pārisuddhi na gacchati.

    405. ஸப்³பூ³பசாரங் கத்வான, ஏவங் தெ³ய்யா பவாரணா. ‘‘பவாரணங் த³ம்மி, பவாரணங் மே ஹர, பவாரணங் மே ஆரோசேஹி, மமத்தா²ய பவாரேஹீ’’தி.

    405. Sabbūpacāraṃ katvāna, evaṃ deyyā pavāraṇā. ‘‘Pavāraṇaṃ dammi, pavāraṇaṃ me hara, pavāraṇaṃ me ārocehi, mamatthāya pavārehī’’ti.

    406. ஆரோசெத்வாத² ஸோ ஸங்க⁴ங், பவாரெய்யேவமாக³தோ. ‘‘இத்த²ன்னாமோ, ப⁴ந்தே, ஸங்க⁴ங் பவாரேதி தி³ட்டே²ன வா ஸுதேன வா பரிஸங்காய வா, வத³து தங் ஸங்கோ⁴ அனுகம்பங் உபாதா³ய, பஸ்ஸந்தோ படிகரிஸ்ஸதீ’’தி.

    406. Ārocetvātha so saṅghaṃ, pavāreyyevamāgato. ‘‘Itthannāmo, bhante, saṅghaṃ pavāreti diṭṭhena vā sutena vā parisaṅkāya vā, vadatu taṃ saṅgho anukampaṃ upādāya, passanto paṭikarissatī’’ti.

    407.

    407.

    க³ஹெத்வா பாரிஸுத்³தி⁴ங் வா, ச²ந்த³ங் வாபி பவாரணங்;

    Gahetvā pārisuddhiṃ vā, chandaṃ vāpi pavāraṇaṃ;

    ஹாரகோ ஸங்க⁴மப்பத்வா, விப்³ப⁴மெய்ய மரெய்ய வா.

    Hārako saṅghamappatvā, vibbhameyya mareyya vā.

    408.

    408.

    ஸாமணேராதி³பா⁴வங் வா,

    Sāmaṇerādibhāvaṃ vā,

    படிஜானெய்ய நாஹடா;

    Paṭijāneyya nāhaṭā;

    பத்வா ஸங்க⁴ங் ததா² ஹெய்ய,

    Patvā saṅghaṃ tathā heyya,

    ஆஹடா ஹோதி ஹாரகோ.

    Āhaṭā hoti hārako.

    409.

    409.

    ஸங்க⁴ப்பத்தோ பமத்தோ வா, ஸுத்தோ நாரோசயெய்ய வா;

    Saṅghappatto pamatto vā, sutto nārocayeyya vā;

    அனாபத்திவ ஸஞ்சிச்ச, நாரோசெந்தஸ்ஸ து³க்கடந்தி.

    Anāpattiva sañcicca, nārocentassa dukkaṭanti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact