Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā |
10. ச²ந்த³ங்அத³த்வாக³மனஸிக்கா²பத³வண்ணனா
10. Chandaṃadatvāgamanasikkhāpadavaṇṇanā
481. த³ஸமே – வத்து² வா ஆரோசிதந்தி சோத³கேன ச சுதி³தகேன ச அத்தனோ கதா² கதி²தா, அனுவிஜ்ஜகோ ஸம்மதோ, எத்தாவதாபி வத்து²மேவ ஆரோசிதங் ஹோதி. ஸேஸமெத்த² உத்தானமேவ.
481. Dasame – vatthu vā ārocitanti codakena ca cuditakena ca attano kathā kathitā, anuvijjako sammato, ettāvatāpi vatthumeva ārocitaṃ hoti. Sesamettha uttānameva.
து⁴ரனிக்கே²பஸமுட்டா²னங் – காயவாசாசித்ததோ ஸமுட்டா²தி, கிரியாகிரியங், ஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், ஸசித்தகங், லோகவஜ்ஜங், காயகம்மங், வசீகம்மங் , அகுஸலசித்தங், து³க்க²வேத³னந்தி.
Dhuranikkhepasamuṭṭhānaṃ – kāyavācācittato samuṭṭhāti, kiriyākiriyaṃ, saññāvimokkhaṃ, sacittakaṃ, lokavajjaṃ, kāyakammaṃ, vacīkammaṃ , akusalacittaṃ, dukkhavedananti.
ச²ந்த³ங் அத³த்வா க³மனஸிக்கா²பத³ங் த³ஸமங்.
Chandaṃ adatvā gamanasikkhāpadaṃ dasamaṃ.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 8. ஸஹத⁴ம்மிகவக்³கோ³ • 8. Sahadhammikavaggo
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 10. ச²ந்த³ங்அத³த்வாக³மனஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 10. Chandaṃadatvāgamanasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 10. பக்கமனஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 10. Pakkamanasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 10. ச²ந்த³ங் அத³த்வாக³மனஸிக்கா²பத³ங் • 10. Chandaṃ adatvāgamanasikkhāpadaṃ