Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā |
6. சீவரஸிப்³ப³னஸிக்கா²பத³வண்ணனா
6. Cīvarasibbanasikkhāpadavaṇṇanā
176. ச²ட்டே² கதி²னவத்தந்தி கதி²னமாஸே சீவரங் கரொந்தானங் ஸப்³ரஹ்மசாரீனங் ஸஹாயபா⁴வூபக³மனங் ஸந்தா⁴ய வுத்தங். வஞ்செத்வாதி ‘‘தவ ஞாதிகாயா’’தி அவத்வா ‘‘ஏகிஸ்ஸா பி⁴க்கு²னியா’’தி எத்தகமேவ வத்வா ‘‘ஏகிஸ்ஸா பி⁴க்கு²னியா’’தி ஸுத்வா தே அஞ்ஞாதிகஸஞ்ஞினோ அஹேஸுந்தி ஆஹ ‘‘அகப்பியே நியோஜிதத்தா’’தி. அஞ்ஞாதிகாய பி⁴க்கு²னியா ஸந்தகதா, நிவாஸனபாருபனூபக³தா, வுத்தனயேன ஸிப்³ப³னங் வா ஸிப்³பா³பனங் வாதி இமானெத்த² தீணி அங்கா³னி.
176. Chaṭṭhe kathinavattanti kathinamāse cīvaraṃ karontānaṃ sabrahmacārīnaṃ sahāyabhāvūpagamanaṃ sandhāya vuttaṃ. Vañcetvāti ‘‘tava ñātikāyā’’ti avatvā ‘‘ekissā bhikkhuniyā’’ti ettakameva vatvā ‘‘ekissā bhikkhuniyā’’ti sutvā te aññātikasaññino ahesunti āha ‘‘akappiye niyojitattā’’ti. Aññātikāya bhikkhuniyā santakatā, nivāsanapārupanūpagatā, vuttanayena sibbanaṃ vā sibbāpanaṃ vāti imānettha tīṇi aṅgāni.
சீவரஸிப்³ப³னஸிக்கா²பத³வண்ணனா நிட்டி²தா.
Cīvarasibbanasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 3. ஓவாத³வக்³கோ³ • 3. Ovādavaggo
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / 6. சீவரஸிப்³ப³னஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 6. Cīvarasibbanasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 6. சீவரஸிப்³பா³பனஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 6. Cīvarasibbāpanasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 6. சீவரஸிப்³ப³னஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 6. Cīvarasibbanasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 6. சீவரஸிப்³ப³னஸிக்கா²பத³ங் • 6. Cīvarasibbanasikkhāpadaṃ