Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā

    து³தியகா³தா²ஸங்க³ணிகவண்ணனா

    Dutiyagāthāsaṅgaṇikavaṇṇanā

    சோத³னாதி³புச்சா²விஸ்ஸஜ்ஜனாவண்ணனா

    Codanādipucchāvissajjanāvaṇṇanā

    359. விக்³கா³ஹிககத²ந்தி அத்தோ². நிஸாமயாதி ஸல்லக்கே²ஹி. ‘‘காரய’’ இதி பாடோ². புப்³பா³பரங் ந ஜானாதி, தஸ்மா அகோவிதோ³ ஹோதீதி ஏகே. அயங் பன து³விதே⁴பி கிச்சே கேனசி இரியாபதே²ன.

    359. Viggāhikakathanti attho. Nisāmayāti sallakkhehi. ‘‘Kāraya’’ iti pāṭho. Pubbāparaṃ na jānāti, tasmā akovido hotīti eke. Ayaṃ pana duvidhepi kicce kenaci iriyāpathena.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi / 1. சோத³னாதி³புச்சா²விஸ்ஸஜ்ஜனா • 1. Codanādipucchāvissajjanā

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / பரிவார-அட்ட²கதா² • Parivāra-aṭṭhakathā / சோத³னாதி³புச்சா²விஸ்ஸஜ்ஜனாவண்ணனா • Codanādipucchāvissajjanāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / து³தியகா³தா²ஸங்க³ணிகவண்ணனா • Dutiyagāthāsaṅgaṇikavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / சோத³னாதி³புச்சா²விஸ்ஸஜ்ஜனாவண்ணனா • Codanādipucchāvissajjanāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / சோத³னாதி³புச்சா²விஸ்ஸஜ்ஜனாவண்ணனா • Codanādipucchāvissajjanāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact