Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    Colesterolul bun nu este întotdeauna bun

    Un studiu realizat de specialişti de la Universitatea din Cambridge arată că unele persoane cu nivel ridicat de presupus colesterol "bun" au un risc mare de boli de inimă.



    Uleiul de măsline creşte colesterolul bun.


    Colesterolul bun este unul dintre lucrurile pe care medicii le testează atunci când prezic riscul unui atac de cord, şi recomandă pacienţilor să consume ulei de măsline, peşte şi nuci, care cresc nivelul de lipoproteine ​​cu densitate mare, HDL.

    Studiile au arătat însă că persoanele care au o mutaţie genetică numită SCARB1, care afectează unul din 1700 de persoane, au un nivel foarte ridicat de colesterol bun, dar au şi o creştere cu 80% a riscului de boli de inimă, care este aproximativ la fel cu creşterea de risc dată de fumat.

    Până acum s-au depus eforturi mari în crearea de medicamente care să ridice nivelul de HDL în speranţa că scad colesterolul rău. Dar dimensiunea diferitelor particule de HDL sau cât de bune sunt la transportul colesterolului înapoi la ficat, pot fi mai importante decât nivelul general.

    Aceste noi descoperiri sugerează că modul în care HDL este manipulat de către organism este mai important în determinarea riscului unui atac de cord decât nivelurile de HDL în sânge.

    3 MAI 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Viaţa la altitudine mare poate face copiii vulnerabili la sindromul de moarte subită, potrivit unui studiu realizat în statul american Colorado.
    Depunerea unei substante numite amiloid-ß in creier si formarea de placi, este cunoscuta ca o manifestare a bolii Alzheimer. Dar mecanismul de formare a acestor placi nu este cunoscut. Pornind de la faptul ca ionii metalici influenteaza depunerile acestei substante in conditii de laborator, o echipa de cercetatori de la Centrul Birchall al Universitatii Keele din Staffordshire, Marea Britanie, a studiat mecanismul prin care acesti ioni pot reduce formarea de placi in creier.
    Un nou studiu realizat de cercetătorii de la University of Virginia School of Medicine, Statele Unite, afirmă că sistemul imunitar afectează şi chiar controlează comportamentul social.
    Cercetători de la Johns Hopkins University School of Medicine şi Bloomberg School of Public Health au încercat să găsească răspunsul la întrebarea de ce unele ţesuturi sunt de milioane de ori mai vulnerabile la cancer decât altele.
    Autorităţile ar trebui să indice pe ambalajul arahidelor că nu sunt potrivite pentru copiii cu vârste sub şase ani, spun medicii belgieni de la spitalul din Granz.
    Un simplu test de urină, care ar putea detecta cancerul pancreatic mult mai devreme decât în ​​prezent, a fost dezvoltat de oamenii de ştiinţă.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact