O lume a cunoașterii
    Nutriție

    Concentratul de afine îmbunătăţeşte funcţionarea creierului

    Consumul sucului concentrat de afine îmbunătăţeşte funcţionarea creierului la persoanele în vârstă, conform unui studiu realizat la Universitatea Exeter din Devon, Anglia.



    Consumul sucului concentrat de afine îmbunătăţeşte funcţionarea creierului.


    În cadrul studiului, oamenii sănătoşi, în vârstă de 65-77 de ani, care au consumat suc de afine concentrat în fiecare zi, şi-au îmbunătăţit funcţia cognitivă, fluxul sanguin la nivelul creierului şi activitatea creierului în timpul efectuării de teste cognitive.

    Există, de asemenea, dovezi care sugerează îmbunătăţirea memoriei de lucru.

    Funcţia cognitivă tinde să scadă pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, iar cercetările anterioare au arătat că ea este mai bine conservată la adulţii sănătoşi, mai în vârstă, cu o dietă bogată în preparate pe bază de plante.

    După doar 12 săptămâni de consum zilnic de 30 ml de suc concentrat de afine, echivalentul a 230 g de afine, fluxul sanguin cerebral, activarea creierului şi unele aspecte ale memoriei s-au îmbunătăţit.

    Afinele sunt bogate în flavonoide, care au proprietăţi antioxidante şi anti-inflamatorii, o componentă importantă a cauzei acestor efecte.

    16 MARTIE 2017



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Specialiştii de la Royal Society for Public Health din Marea Britanie consideră că sfaturile de a mânca mai multe grăsimi sunt iresponsabile şi potenţial mortale.
    Cercetătorii de la Ohio State University au ajuns la concluzia că apigenina, un flavonoid ce se găseşte pătrunjel, ţelină şi ceaiul de muşetel, dar şi în mere, portocale, mentă şi oregano, blochează abilitatea celulelor canceroase de a se feri de moarte.
    Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă, arată cum dieta mediteraneană şi consumul de ceai verde sunt de ajutor pentru persoanele care suferă de cancer de prostată.
    Conform unor noi cercetări, un anumit tip de dieta ar putea să înjumătăţească riscul de a dezvolta boala Alzheimer.
    Universităţile din Newcastle şi Glasgow vor începe un studiu comandat de Diabetes UK privind posibilitatea ca pierderea în greutate bazată pe o dietă cu lichide săracă în calorii şi menţinerea greutăţii printr-un program structurat personalizat, să fie un tratament viabil care să pună diabetul de tip 2 în remisie pe termen lung.
    Cercetătorii de la Icahn school of medicine at Mount Sinai, din New York, au testat efectul pe care îl au produşii finali de glicare avansată sau AGEs asupra sănătăţii. Experimentele pe animale au arătat că o dietă bogată în AGEs afectează chimia creierului şi poate da demenţă şi sindrom metabolic.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact