Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    Consumul de proteine vegetale dă o mortalitate mai scăzută

    Un studiu făcut de Massachusetts General Hospital asupra diferitelor surse de proteine a constatat că consumul mare de proteine animale, în special din carne roşie, duce la o rată de mortalitate mai mare, în timp ce consumul ridicat de proteine vegetale duce la un risc mai mic de deces.



    Nucile sunt o bună sursă de proteine vegetale.


    In timp ce studiile anterioare s-au concentrat pe cantitatea de proteine consumată, noul studiu a constatat că alimentele pe care oamenii le consumă pentru a obţine proteinele sunt la fel de importante.

    Astfel, consumul ridicat de proteine animale - orice tip de carne, ouă sau lactate, a fost slab asociat cu o rată crescută de deces, în timp ce consumul ridicat de proteine vegetale - pâine, cereale, paste, fasole, nuci şi leguminoase, a fost asociat cu o rată de mortalitate mai scăzută.

    O analiză mai atentă a arătat că asocierea consumului de proteine animale cu riscul de mortalitate ridicată se aplică doar celor cu un stil de viaţă nesănătos - obezi sau subponderali, mari consumatori de alcool, fumători, sau fără activitate fizică.

    De asemenea, riscul de mortalitate asociată cu proteinele animale se aplicată în primul rând pentru carnea roşie prelucrată şi neprelucrată, care include carnea de vită şi de porc, şi nu se aplică proteinelor din peşte sau păsări de curte.

    Descoperirile sugerează că oamenii ar trebui să ia în considerare consumul de proteine vegetale, iar atunci când totuşi aleg surse de proteine animale, peştele şi carnea de pui sunt alegeri mai bune.

    9 AUGUST 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O echipă internaţională de cercetare de la Institutul de Ştiinţă şi Tehnologie din Austria a descoperit cauza şi tratamentul pentru anumite tulburări din spectrul autismului.
    Persoanele care au luat o singură pastilă de vitamină de două ori pe zi, au redus riscul celor mai frecvente două forme de cancer de piele cu aproape un sfert, afirmă cercetătorii de la Dermatology University of Sydney.
    Cercetătorii de la Icahn school of medicine at Mount Sinai, din New York, au testat efectul pe care îl au produşii finali de glicare avansată sau AGEs asupra sănătăţii. Experimentele pe animale au arătat că o dietă bogată în AGEs afectează chimia creierului şi poate da demenţă şi sindrom metabolic.
    În urma unui studiu efectuat pe mii de oameni, experţii au avertizat că un consum prea mare de vitamine sintetice, peste doza zilnică recomandată, ar putea creşte riscul de a dezvolta cancer şi boli de inimă cu până la 20%.
    O nouă terapie pentru cancerul pulmonar ar putea să dubleze speranţa de viaţă la unii pacienţi. Rezultatele studiului au fost descrise ca o reală speranţă pentru pacienţi.
    O alimentaţie prea bogată în grăsimi poate perturba masiv maturizarea cortexului adolescenţilor, conform oamenilor de ştiinţă de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich şi de la Universitatea din Zurich.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact