News / Mapamond |
Craniul Copilului Taung pare să nu prezinte caracteristici umane
Craniul Copilului Taung a fost supus unor investigaţii tomografice computerizate de înaltă rezoluţie la Wits University şi rezultatele pun la îndoială teoria care spune că Australopithecus africanus arată aceleaşi adaptări craniene găsite la copii mici şi la sugarii moderni, adică nu prezintă dezvoltarea creierului în regiunea prefrontală similară omului modern.
Copilul Taung este primul hominin din Africa de Sud, descoperit în urmă cu 90 ani de către profesorul Raymond Dart de la Wits University şi prezintă o importanță istorică şi ştiințifică deosebită, deoarece a fost considerat ca primul şi cel mai bun exemplu de evoluţie a creierului hominid.
Se consideră că fosila, veche de aproximativ 3 milioane de ani, a aparţinut unui copil de 3 până la 4 ani şi studiile au arătat la craniul său prezenţa unei suturi, şi o fontanelă anterioară deschisă, caracteristici specifice copiiior al căror creier evoluează.
Rezultatele noului studiu arată că craniul studiat nu prezintă dovezi pentru o legătură între astfel de caracteristici de craniu şi expansiunea lobului prefrontal propusă.