Sănătate

    Creierul persoanelor cu bulimie foloseşte alimentele pentru a evita gândurile negative

    Cercetătorii de la George Mason University, Washington, Statele Unite, au descoperit o scădere a fluxului sanguin la femeile cu bulimie în partea creierului implicat în gândirea autocritică, fapt ce susţine ideea că aceste persoane folosesc alimentele pentru a evita gândurile negative despre ei înşişi.



    Regiunea precuneus a creierului este complexă şi legată de memorie şi de conştiinţa de sine.


    Sub stres, creierul femeilor cu bulimie reacţionează diferit la alimente faţă de creierul altor femei.

    Bulimia este o tulburare de alimentaţie şi o stare de sănătate mintală, în care oamenii au o atitudine anormală faţă de alimentaţie şi faţă de imaginea propriului corp.

    Psihologii au crezut mult timp că boala este provocată de stres şi oferă femeilor cu bulimie un mod de a se concentra asupra alimentaţiei, în loc să fie critice faţă de ele însele.

    Cercetătorii au scanat creierul participantelor la experiment supuse la stres cărora li s-au arătat poze cu mâncare şi au obţinut rezultate foarte diferite.

    Pentru femeile cu bulimie, fluxul de sânge către o regiune a creierului numit precuneus a scăzut atunci când au văzut imaginile alimentare, dar la femeile fără bulimie, a crescut.

    Era de aşteptat să se vadă un flux de sânge crescut în această regiune când cineva este angajat în autoreflecţie sau autocritică.

    Cercetătorii spun că scăderea fluxului de sânge este un semn că gândirea despre hrană închide gândurile despre propriile neajunsuri la cei cu bulimie. Şi nu este nevoie de prea mult stres pentru a declanşa consumul.

    5 AUGUST 2017



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Eliminarea băuturilor zaharoase din dietă ar reduce semnificativ riscul de apariţie a diabetului de tip 2, potrivit rezultatelor unui studiu internaţional.
    Consumul sucului concentrat de afine îmbunătăţeşte funcţionarea creierului la persoanele în vârstă, conform unui studiu realizat la Universitatea Exeter din Devon, Anglia.
    Depunerea unei substante numite amiloid-ß in creier si formarea de placi, este cunoscuta ca o manifestare a bolii Alzheimer. Dar mecanismul de formare a acestor placi nu este cunoscut. Pornind de la faptul ca ionii metalici influenteaza depunerile acestei substante in conditii de laborator, o echipa de cercetatori de la Centrul Birchall al Universitatii Keele din Staffordshire, Marea Britanie, a studiat mecanismul prin care acesti ioni pot reduce formarea de placi in creier.
    Cercetători de la Johns Hopkins University School of Medicine şi Bloomberg School of Public Health au încercat să găsească răspunsul la întrebarea de ce unele ţesuturi sunt de milioane de ori mai vulnerabile la cancer decât altele.
    Un simplu test de urină, care ar putea detecta cancerul pancreatic mult mai devreme decât în ​​prezent, a fost dezvoltat de oamenii de ştiinţă.
    Specialiştii de la Royal Society for Public Health din Marea Britanie consideră că sfaturile de a mânca mai multe grăsimi sunt iresponsabile şi potenţial mortale.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact