Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (13) 3. தா³னவக்³க³வண்ணனா

    (13) 3. Dānavaggavaṇṇanā

    142. ததியஸ்ஸ பட²மே தா³னானீதி தி³ய்யனகவஸேன தா³னானி, தெ³ய்யத⁴ம்மஸ்ஸேதங் நாமங். ஸவத்து²கா வா சேதனா தா³னங், ஸம்பத்திபரிச்சாக³ஸ்ஸேதங் நாமங். ஆமிஸதா³னந்தி சத்தாரோ பச்சயா தி³ய்யனகவஸேன ஆமிஸதா³னங் நாம. த⁴ம்மதா³னந்தி இதே⁴கச்சோ அமதபத்திபடிபத³ங் கதெ²த்வா தே³தி, இத³ங் த⁴ம்மதா³னங் நாம.

    142. Tatiyassa paṭhame dānānīti diyyanakavasena dānāni, deyyadhammassetaṃ nāmaṃ. Savatthukā vā cetanā dānaṃ, sampattipariccāgassetaṃ nāmaṃ. Āmisadānanti cattāro paccayā diyyanakavasena āmisadānaṃ nāma. Dhammadānanti idhekacco amatapattipaṭipadaṃ kathetvā deti, idaṃ dhammadānaṃ nāma.

    143. து³தியே சத்தாரோ பச்சயா யஜனகவஸேன யாகோ³ நாம த⁴ம்மோபி யஜனகவஸேன யாகோ³தி வேதி³தப்³போ³.

    143. Dutiye cattāro paccayā yajanakavasena yāgo nāma dhammopi yajanakavasena yāgoti veditabbo.

    144. ததியே ஆமிஸஸ்ஸ சஜனங் ஆமிஸசாகோ³, த⁴ம்மஸ்ஸ சஜனங் த⁴ம்மசாகோ³. சதுத்தே² உபஸக்³க³மத்தங் விஸேஸோ.

    144. Tatiye āmisassa cajanaṃ āmisacāgo, dhammassa cajanaṃ dhammacāgo. Catutthe upasaggamattaṃ viseso.

    146. பஞ்சமே சதுன்னங் பச்சயானங் பு⁴ஞ்ஜனங் ஆமிஸபோ⁴கோ³, த⁴ம்மஸ்ஸ பு⁴ஞ்ஜனங் த⁴ம்மபோ⁴கோ³. ச²ட்டே² உபஸக்³க³மத்தங் விஸேஸோ.

    146. Pañcame catunnaṃ paccayānaṃ bhuñjanaṃ āmisabhogo, dhammassa bhuñjanaṃ dhammabhogo. Chaṭṭhe upasaggamattaṃ viseso.

    148. ஸத்தமே சதுன்னங் பச்சயானங் ஸங்விப⁴ஜனங் ஆமிஸஸங்விபா⁴கோ³, த⁴ம்மஸ்ஸ ஸங்விப⁴ஜனங் த⁴ம்மஸங்விபா⁴கோ³.

    148. Sattame catunnaṃ paccayānaṃ saṃvibhajanaṃ āmisasaṃvibhāgo, dhammassa saṃvibhajanaṃ dhammasaṃvibhāgo.

    149. அட்ட²மே சதூஹி பச்சயேஹி ஸங்க³ஹோ ஆமிஸஸங்க³ஹோ, த⁴ம்மேன ஸங்க³ஹோ த⁴ம்மஸங்க³ஹோ.

    149. Aṭṭhame catūhi paccayehi saṅgaho āmisasaṅgaho, dhammena saṅgaho dhammasaṅgaho.

    150. நவமே சதூஹி பச்சயேஹி அனுக்³க³ண்ஹனங் ஆமிஸானுக்³க³ஹோ, த⁴ம்மேன அனுக்³க³ண்ஹனங் த⁴ம்மானுக்³க³ஹோ.

    150. Navame catūhi paccayehi anuggaṇhanaṃ āmisānuggaho, dhammena anuggaṇhanaṃ dhammānuggaho.

    151. த³ஸமே சதூஹி பச்சயேஹி அனுகம்பனங் ஆமிஸானுகம்பா, த⁴ம்மேன அனுகம்பனங் த⁴ம்மானுகம்பாதி.

    151. Dasame catūhi paccayehi anukampanaṃ āmisānukampā, dhammena anukampanaṃ dhammānukampāti.

    தா³னவக்³கோ³ ததியோ.

    Dānavaggo tatiyo.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / (13) 3. தா³னவக்³கோ³ • (13) 3. Dānavaggo

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / (13) 3. தா³னவக்³க³வண்ணனா • (13) 3. Dānavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact