Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya |
7. த³ஸங்க³ஸுத்தங்
7. Dasaṅgasuttaṃ
113. ஸாவத்தி²யங் விஹரதி…பே॰… ‘‘தா⁴துஸோவ, பி⁴க்க²வே, ஸத்தா ஸங்ஸந்த³ந்தி ஸமெந்தி. மிச்சா²தி³ட்டி²கா மிச்சா²தி³ட்டி²கேஹி ஸத்³தி⁴ங் ஸங்ஸந்த³ந்தி ஸமெந்தி; மிச்சா²ஸங்கப்பா…பே॰… மிச்சா²வாசா… மிச்சா²கம்மந்தா… மிச்சா²ஆஜீவா… மிச்சா²வாயாமா… மிச்சா²ஸதினோ … மிச்சா²ஸமாதி⁴னோ மிச்சா²ஸமாதீ⁴ஹி ஸத்³தி⁴ங் ஸங்ஸந்த³ந்தி ஸமெந்தி; மிச்சா²ஞாணினோ மிச்சா²ஞாணீஹி ஸத்³தி⁴ங் ஸங்ஸந்த³ந்தி ஸமெந்தி; மிச்சா²விமுத்தினோ மிச்சா²விமுத்தீஹி ஸத்³தி⁴ங் ஸங்ஸந்த³ந்தி ஸமெந்தி’’.
113. Sāvatthiyaṃ viharati…pe… ‘‘dhātusova, bhikkhave, sattā saṃsandanti samenti. Micchādiṭṭhikā micchādiṭṭhikehi saddhiṃ saṃsandanti samenti; micchāsaṅkappā…pe… micchāvācā… micchākammantā… micchāājīvā… micchāvāyāmā… micchāsatino … micchāsamādhino micchāsamādhīhi saddhiṃ saṃsandanti samenti; micchāñāṇino micchāñāṇīhi saddhiṃ saṃsandanti samenti; micchāvimuttino micchāvimuttīhi saddhiṃ saṃsandanti samenti’’.
‘‘ஸம்மாதி³ட்டி²கா ஸம்மாதி³ட்டி²கேஹி ஸத்³தி⁴ங் ஸங்ஸந்த³ந்தி ஸமெந்தி; ஸம்மாஸங்கப்பா…பே॰… ஸம்மாவாசா… ஸம்மாகம்மந்தா… ஸம்மாஆஜீவா… ஸம்மாவாயாமா… ஸம்மாஸதினோ… ஸம்மாஸமாதி⁴னோ… ஸம்மாஞாணினோ ஸம்மாஞாணீஹி ஸத்³தி⁴ங் ஸங்ஸந்த³ந்தி ஸமெந்தி; ஸம்மாவிமுத்தினோ ஸம்மாவிமுத்தீஹி ஸத்³தி⁴ங் ஸங்ஸந்த³ந்தி ஸமெந்தீ’’தி. ஸத்தமங்.
‘‘Sammādiṭṭhikā sammādiṭṭhikehi saddhiṃ saṃsandanti samenti; sammāsaṅkappā…pe… sammāvācā… sammākammantā… sammāājīvā… sammāvāyāmā… sammāsatino… sammāsamādhino… sammāñāṇino sammāñāṇīhi saddhiṃ saṃsandanti samenti; sammāvimuttino sammāvimuttīhi saddhiṃ saṃsandanti samentī’’ti. Sattamaṃ.
ஸத்தன்னங் ஸுத்தந்தானங் உத்³தா³னங் –
Sattannaṃ suttantānaṃ uddānaṃ –
அஸமாஹிதங் து³ஸ்ஸீலங், பஞ்ச ஸிக்கா²பதா³னி ச;
Asamāhitaṃ dussīlaṃ, pañca sikkhāpadāni ca;
ஸத்த கம்மபதா² வுத்தா, த³ஸகம்மபதே²ன ச;
Satta kammapathā vuttā, dasakammapathena ca;
ச²ட்ட²ங் அட்ட²ங்கி³கோ வுத்தோ, த³ஸங்கே³ன ச ஸத்தமங்.
Chaṭṭhaṃ aṭṭhaṅgiko vutto, dasaṅgena ca sattamaṃ.
கம்மபத²வக்³கோ³ ததியோ.
Kammapathavaggo tatiyo.
Related texts:
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 7. த³ஸங்க³ஸுத்தவண்ணனா • 7. Dasaṅgasuttavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 7. த³ஸங்க³ஸுத்தவண்ணனா • 7. Dasaṅgasuttavaṇṇanā