Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பஞ்சபகரண-அனுடீகா • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    8. த³ஸ்ஸனேனபஹாதப்³ப³த்திகவண்ணனா

    8. Dassanenapahātabbattikavaṇṇanā

    படிச்சஸமுப்பாத³விப⁴ங்கே³ விசாரிதனயேன விசாரேதப்³ப³ந்தி இத³ங் ‘‘ந ச புது²ஜ்ஜனானங் த³ஸ்ஸனேன பஹாதுங் ஸக்குணெய்யோ, இதரேஸங் ந கேனசி பச்சயேன பச்சயோ ந ஹொந்தீதி ஸக்கா வத்து’’ந்திஆதி³னா அத்தனா ஆனீதங் அமதக்³க³பத²வினிச்ச²யங் ஸந்தா⁴ய வுத்தங். தத்த² யங் வத்தப்³ப³ங், தம்பி படிச்சஸமுப்பாத³டீகாய அத்த²விவரணே வுத்தமேவ, தஸ்மா தத்த² வுத்தனயேனேவ வேதி³தப்³ப³ங்.

    Paṭiccasamuppādavibhaṅgevicāritanayena vicāretabbanti idaṃ ‘‘na ca puthujjanānaṃ dassanena pahātuṃ sakkuṇeyyo, itaresaṃ na kenaci paccayena paccayo na hontīti sakkā vattu’’ntiādinā attanā ānītaṃ amataggapathavinicchayaṃ sandhāya vuttaṃ. Tattha yaṃ vattabbaṃ, tampi paṭiccasamuppādaṭīkāya atthavivaraṇe vuttameva, tasmā tattha vuttanayeneva veditabbaṃ.

    த³ஸ்ஸனேனபஹாதப்³ப³த்திகவண்ணனா நிட்டி²தா.

    Dassanenapahātabbattikavaṇṇanā niṭṭhitā.

    பட்டா²னபகரண-அனுடீகா ஸமத்தா.

    Paṭṭhānapakaraṇa-anuṭīkā samattā.

    இதி பஞ்சபகரணமூலடீகாய லீனத்த²வண்ணனா

    Iti pañcapakaraṇamūlaṭīkāya līnatthavaṇṇanā

    அனுடீகா ஸமத்தா.

    Anuṭīkā samattā.

    அபி⁴த⁴ம்மஸ்ஸ அனுடீகா ஸமத்தா.

    Abhidhammassa anuṭīkā samattā.


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact