Ediţia în limba română
    News / Mapamond

    S-a descoperit Oraşul Alb al Zeului Maimuţă

    O echipă de arheologi susţine că a descoperit Oraşul Alb al Zeului Maimuţă, oraş pierdut timp de 1000 de ani în adâncul junglei din Honduras, asociat adesea cu miticul El Dorado.



    Lost City of the Monkey God, ilustratie de Virgil Finlay, 1940.


    Au trecut aproape 500 de ani de când este căutată această civilizaţie pierdută. Oraşul mitic, cunoscut sub numele de Oraşul Alb de Aur, este pomenit prima dată in 1526 într-o scrisoare a regelui Carol al V-lea al Spaniei, iar bogăţia lui, spunea exploratorul spaniol Herman Cortes, ar depăşi-o pe cea a Mexicului.

    Localizarea acestei culturi din America Centrală a fost făcută de o echipă de cercetători din Statele Unite şi Honduras. Primele localizări au fost făcute în mai 2012, în timpul unui studiu aerian. Arheologii cred că artefactele găsite în pădurea tropicală din Honduras aparţin unei civilizaţii vechi de mii de ani. Site-ul este plin de artefacte uimitoare, inclusiv mobilier ceremonial şi statui zoomorfe.

    În anii 1940, exploratorii au afirmat că au vorbit cu indigeni care le-au spus că un zeu-maimuţă locuia acolo şi că acel zeu viola femei ce dădeau naştere la urmaşi jumătate om, jumătate cimpanzeu.

    Charles Lindbergh a afirmat de asemenea că l-a reperat din aer în 1920, dar nimeni nu a reuşit să ajungă la el.

    Descoperirile incredibile de pe noul site au fost studiate şi înregistrate de membrii expediţiei, dar nu s-au făcut excavări şi nu au fost ridicate artefacte pentru ca locaţia exactă să rămână necunoscută şi ferită de jefuitori.

    4 MARTIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O diferenţă de căldură impresionantă între blocurile de calcar a fost găsită la patru piramide din Egipt, inclusiv la faimoasa Mare Piramidă din Giza.
    Modul cum au reuşit anticii egipteni să transporte uriaşele blocuri de piatră de 2,5 tone utilizate la construirea piramidelor a fost un lucru ce a uimit istoricii timp de secole şi a fost unul dintre subiectele preferate ale pasionaţilor de extratereştri. Acum, cercetătorii ar putea avea răspunsul.
    Imaginea luată de roverul Curiosity pe Planeta Roşie a stârnit entuziastmul vânătorilor de extratereştri. În imagine se văd forme asemănătoare cu ale unui femur de dinozaur.
    Cel mai vechi computer din lume, cum a fost numit Mecanismul din Antikythera, este un dispozitiv analog complex, format din cadrane şi rotiţe, conceput pentru a prevedea poziţiile astronomice şi eclipsele, inventat de greci acum mai bine de 2100 de ani.
    În mod obişnuit, Etiopia a fost considerată ca leagănul oamenilor moderni, deoarece aici au fost găsite cele mai vechi fosile de Homo sapiens, dar o nouă descoperire sugerează că originea oamenilor moderni s-ar putea muta în Maroc.
    Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona, Statele Unite, au analizat mineralele din jurul super-vulcanului din Parcul Național Yellowstone şi au ajuns la o concluzie surprinzătoare. Acesta ar putea erupe mult mai repede decât se aşteptau şi viaţa, aşa cum o ştim, ar putea să înceteze.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact