Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    7-8. த⁴னஸுத்தாதி³வண்ணனா

    7-8. Dhanasuttādivaṇṇanā

    47-48. ஸத்தமே ஸத்³தா⁴தி மக்³கே³னாக³தா ஸத்³தா⁴. ஸீலஞ்ச யஸ்ஸ கல்யாணந்தி கல்யாணஸீலங் நாம அரியஸாவகஸ்ஸ அரியகந்தங் ஸீலங் வுச்சதி. தத்த² கிஞ்சாபி அரியஸாவகஸ்ஸ ஏகஸீலம்பி அகந்தங் நாம நத்தி², இமஸ்மிங் பனத்தே² ப⁴வந்தரேபி அப்பஹீனங் பஞ்சஸீலங் அதி⁴ப்பேதங். அட்ட²மங் உத்தானமேவ.

    47-48. Sattame saddhāti maggenāgatā saddhā. Sīlañca yassa kalyāṇanti kalyāṇasīlaṃ nāma ariyasāvakassa ariyakantaṃ sīlaṃ vuccati. Tattha kiñcāpi ariyasāvakassa ekasīlampi akantaṃ nāma natthi, imasmiṃ panatthe bhavantarepi appahīnaṃ pañcasīlaṃ adhippetaṃ. Aṭṭhamaṃ uttānameva.

    த⁴னஸுத்தாதி³வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Dhanasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya
    7. த⁴னஸுத்தங் • 7. Dhanasuttaṃ
    8. அலப்³ப⁴னீயடா²னஸுத்தங் • 8. Alabbhanīyaṭhānasuttaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 8. அலப்³ப⁴னீயடா²னஸுத்தவண்ணனா • 8. Alabbhanīyaṭhānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact