O lume a cunoașterii
    Nutriție

    Dieta ce promovează consumul de grăsimi, nu este bună

    Specialiştii de la Royal Society for Public Health din Marea Britanie consideră că sfaturile de a mânca mai multe grăsimi sunt iresponsabile şi potenţial mortale.



    Alimente grase.


    Ei răspund astfel unui raport al National Obesity Forum care sugerează că consumul de grăsimi ar ajuta la reducerea obezităţii şi a diabetului de tip 2.

    Şi alţi experţi au criticat raportul spunând că a spune oamenilor să mănânce mai multă grăsime, să taie carbohidraţii şi să ignore caloriile este iresponsabil. Prea multe grăsimi saturate în dietă creşte riscul de colesterol ridicat, generează boli de inimă şi duce la moarte prematură.

    A consuma mai multe grăsimi înseamnă o distragere a atenţiei de la cauzele reale ale obezităţii, cum ar fi aşa numita junk food pentru copii, sau consumul prea mare de calorii.

    15 IUNIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Ohio State University au ajuns la concluzia că apigenina, un flavonoid ce se găseşte pătrunjel, ţelină şi ceaiul de muşetel, dar şi în mere, portocale, mentă şi oregano, blochează abilitatea celulelor canceroase de a se feri de moarte.
    Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă, arată cum dieta mediteraneană şi consumul de ceai verde sunt de ajutor pentru persoanele care suferă de cancer de prostată.
    Conform unor noi cercetări, un anumit tip de dieta ar putea să înjumătăţească riscul de a dezvolta boala Alzheimer.
    Universităţile din Newcastle şi Glasgow vor începe un studiu comandat de Diabetes UK privind posibilitatea ca pierderea în greutate bazată pe o dietă cu lichide săracă în calorii şi menţinerea greutăţii printr-un program structurat personalizat, să fie un tratament viabil care să pună diabetul de tip 2 în remisie pe termen lung.
    Cercetătorii de la Icahn school of medicine at Mount Sinai, din New York, au testat efectul pe care îl au produşii finali de glicare avansată sau AGEs asupra sănătăţii. Experimentele pe animale au arătat că o dietă bogată în AGEs afectează chimia creierului şi poate da demenţă şi sindrom metabolic.
    O alimentaţie prea bogată în grăsimi poate perturba masiv maturizarea cortexului adolescenţilor, conform oamenilor de ştiinţă de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich şi de la Universitatea din Zurich.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact