O lume a cunoașterii
    Nutriție

    Dieta de post ar putea regenera pancreasul cu diabet zaharat

    Un proces de regenerare a pancreasului ar putea fi declanşat printr-o dietă de post, afirmă un studiu efectuat la University of Southern California. Restabilirea funcţiei organului care controlează nivelul de zahăr din sânge a inversat simptomele de diabet zaharat în experimentele pe animale de laborator.



    Test de glicemie.


    Este ca o formă a dietei umane atunci când oamenii stau cinci zile pe un conţinut caloric scăzut, sărac in proteine, carbohidraţi, dar bogat în grăsimi nesaturate. Se aseamănă cu o dietă vegetariană cu nuci şi supe, dar cu 800 până la 1100 de calorii pe zi.

    Apoi, pacienţii au 25 de zile în care mănâncă ceea ce doresc, astfel încât, în ​​general, dieta imită perioadele de post şi de sărbătoare.

    Studii anterioare au sugerat că un astfel de regim poate încetini ritmul de îmbătrânire.

    Experimentele făcute recent la University of Southern California, din Statele Unite, pe animale de laborator, au arătat că dieta regenerează un tip special de celule din pancreas, numite celule beta. Acestea sunt celulele care detectează conţinutul de zahăr în sânge şi eliberează hormonul numit insulină în cazul în care acesta devine prea mare.

    Concluzia cercetătorilor a fost că, prin împingerea animalelor de studiu într-o stare nutriţională extremă şi apoi aducându-le înapoi, de la foame la hrănire, celulele din pancreas au declanşat un fel de reprogramare care a reconstruit partea organului care nu mai era funcţională.

    Din experimentele de laborator au rezultat beneficii atât pentru diabetul de tip 1 cât şi pentru cel de tip 2.

    Rezultatele sunt extrem de importante, deoarece arată că se poate folosi dieta pentru a reprograma celulele fără a fi nevoie de modificări genetice.

    Totuşi, această dietă nu trebuie încercată acasă, fără supraveghere medicală, deoarece este mult mai complexă decât pare. Cei care încearcă ar putea avea probleme mari cu sănătatea, în cazul în care dieta este făcută fără îndrumare medicală.

    25 FEBRUARIE 2017



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Studii facute de cercetatori de la Universitatea din Illinois au dus la concluzia ca ar putea exista o legatura intre dieta bogata in grasimi si problemele copiilor privind atentia, hiperactivitatea sau dizabilitatile de memorie si invatare.
    Cercetari de ultima ora facute de specialisti de la Ohio State University au aratat ca o substanta ce se gaseste in unele alimente din dieta mediteraneana, prin modificarea pe care o face asupra unei secvente specifice din reglarea genetica, re-educa celulele canceroase sa isi piarda superputerea de a scapa de moarte si sa se comporte ca niste celule normale, care mor programat.
    Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă, arată cum dieta mediteraneană şi consumul de ceai verde sunt de ajutor pentru persoanele care suferă de cancer de prostată.
    Specialiştii de la Royal Society for Public Health din Marea Britanie consideră că sfaturile de a mânca mai multe grăsimi sunt iresponsabile şi potenţial mortale.
    O dietă cu un conţinut foarte scăzut de calorii poate inversa rapid diabetul de tip 2, conform unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Yale, din Statele Unite.
    Cercetătorii de la Instituto de Salud Carlos III, Madrid, au constatat că bărbaţii care au urmat o dietă mediteraneană, bogată în peşte, cartofi fierţi, fructe întregi, legume şi ulei de măsline, cu un consum redus de sucuri, au avut un risc mai scăzut de cancer de prostată agresiv decât cei care au urmat alte diete.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact