Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā

    11. து³ப்³ப³லஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    11. Dubbalasikkhāpadavaṇṇanā

    484. ஏகாத³ஸமே – யதா²மித்ததாதி யதா²மித்ததாய; யோ யோ மித்தோ, தஸ்ஸ தஸ்ஸ தே³தீதி வுத்தங் ஹோதி. ஏஸ நயோ ஸப்³ப³பதே³ஸு. ஸேஸங் உஜ்ஜா²பனகாதீ³ஸு வுத்தனயத்தா உத்தானத்த²மேவ.

    484. Ekādasame – yathāmittatāti yathāmittatāya; yo yo mitto, tassa tassa detīti vuttaṃ hoti. Esa nayo sabbapadesu. Sesaṃ ujjhāpanakādīsu vuttanayattā uttānatthameva.

    திஸமுட்டா²னங் – கிரியங், ஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், ஸசித்தகங், லோகவஜ்ஜங், காயகம்மங், வசீகம்மங் அகுஸலசித்தங், து³க்க²வேத³னந்தி.

    Tisamuṭṭhānaṃ – kiriyaṃ, saññāvimokkhaṃ, sacittakaṃ, lokavajjaṃ, kāyakammaṃ, vacīkammaṃ akusalacittaṃ, dukkhavedananti.

    து³ப்³ப³லஸிக்கா²பத³ங் ஏகாத³ஸமங்.

    Dubbalasikkhāpadaṃ ekādasamaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 8. ஸஹத⁴ம்மிகவக்³கோ³ • 8. Sahadhammikavaggo

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 11. து³ப்³ப³லஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 11. Dubbalasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 11. து³ப்³ப³லஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 11. Dubbalasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 11. து³ப்³ப³லஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 11. Dubbalasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 11. து³ப்³ப³லஸிக்கா²பத³ங் • 11. Dubbalasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact