Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā |
8. து³ப்³ப³ண்ணகரணஸிக்கா²பத³வண்ணனா
8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā
368. அலபீ⁴தி லபோ⁴. யதா² ‘‘பசதீதி பசோ, பத²தீதி பதோ²’’தி வுச்சதி, ஏவங் ‘‘லப⁴தீதி லபோ⁴’’தி கஸ்மா ந வுத்தங்? பரினிட்டி²தலாப⁴ஸ்ஸேவ இதா⁴தி⁴ப்பேதத்தா. மக்³கே³தி ஸிப்³பி³னிமக்³கே³. கப்பகதேன ஸத்³தி⁴ங் அகப்பகதங் ஸிப்³பே³தி. யாவதா அதி⁴ட்டா²னங் ந விஜஹதி, தாவதா புப்³ப³ங் கப்பமேவ. கப்பங் ந விஜஹதி சே, புன கப்பங் தா³தப்³ப³ந்தி ஆசரியஸ்ஸ தக்கோ.
368.Alabhītilabho. Yathā ‘‘pacatīti paco, pathatīti patho’’ti vuccati, evaṃ ‘‘labhatīti labho’’ti kasmā na vuttaṃ? Pariniṭṭhitalābhasseva idhādhippetattā. Maggeti sibbinimagge. Kappakatena saddhiṃ akappakataṃ sibbeti. Yāvatā adhiṭṭhānaṃ na vijahati, tāvatā pubbaṃ kappameva. Kappaṃ na vijahati ce, puna kappaṃ dātabbanti ācariyassa takko.
து³ப்³ப³ண்ணகரணஸிக்கா²பத³வண்ணனா நிட்டி²தா.
Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 6. ஸுராபானவக்³கோ³ • 6. Surāpānavaggo
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / 8. து³ப்³ப³ண்ணகரணஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 8. து³ப்³ப³ண்ணகரணஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 8. து³ப்³ப³ண்ணகரணஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 8. து³ப்³ப³ண்ணகரணஸிக்கா²பத³ங் • 8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadaṃ