Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā |
8. து³ப்³ப³ண்ணகரணஸிக்கா²பத³வண்ணனா
8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā
368. அட்ட²மே படிலத்³த⁴னவசீவரேனாதி எத்த² புப்³பே³ அகதகப்பங் கதிபாஹங் நிவாஸனத்தா²ய தாவகாலிகவஸேன லத்³த⁴ம்பி ஸங்க³ய்ஹதீதி வத³ந்தி.
368. Aṭṭhame paṭiladdhanavacīvarenāti ettha pubbe akatakappaṃ katipāhaṃ nivāsanatthāya tāvakālikavasena laddhampi saṅgayhatīti vadanti.
369. ‘‘நவங் நாம அகதகப்ப’’ந்தி ஸாமஞ்ஞதோ வுத்தத்தா அஞ்ஞேன பி⁴க்கு²னா கப்பபி³ந்து³ங் த³த்வா பரிபு⁴த்தங் சீவரங், தேன வா, ததோ லபி⁴த்வா அஞ்ஞேன வா கேனசி தி³ன்னம்பி கதகப்பமேவ நவங் நாம ந ஹோதீதி த³ட்ட²ப்³ப³ங். ‘‘நிவாஸேதுங் வா பாருபிதுங் வா’’தி வுத்தத்தா அங்ஸப³த்³த⁴காஸாவம்பி பாருபிதப்³ப³தோ கப்பங் காதப்³ப³ந்தி வத³ந்தி. சம்மகாரனீலங் நாம சம்மங் நீலவண்ணங் காதுங் யோஜியமானங் நீலங். பகதினீலமேவாதி கேசி. யதா²வுத்தசீவரஸ்ஸ அகதகப்பதா, அனட்ட²சீவராதி³தா, நிவாஸனாதி³தாதி தீணி அங்கா³னி.
369. ‘‘Navaṃ nāma akatakappa’’nti sāmaññato vuttattā aññena bhikkhunā kappabinduṃ datvā paribhuttaṃ cīvaraṃ, tena vā, tato labhitvā aññena vā kenaci dinnampi katakappameva navaṃ nāma na hotīti daṭṭhabbaṃ. ‘‘Nivāsetuṃ vā pārupituṃ vā’’ti vuttattā aṃsabaddhakāsāvampi pārupitabbato kappaṃ kātabbanti vadanti. Cammakāranīlaṃ nāma cammaṃ nīlavaṇṇaṃ kātuṃ yojiyamānaṃ nīlaṃ. Pakatinīlamevāti keci. Yathāvuttacīvarassa akatakappatā, anaṭṭhacīvarāditā, nivāsanāditāti tīṇi aṅgāni.
து³ப்³ப³ண்ணகரணஸிக்கா²பத³வண்ணனா நிட்டி²தா.
Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 6. ஸுராபானவக்³கோ³ • 6. Surāpānavaggo
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / 8. து³ப்³ப³ண்ணகரணஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 8. து³ப்³ப³ண்ணகரணஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 8. து³ப்³ப³ண்ணகரணஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 8. து³ப்³ப³ண்ணகரணஸிக்கா²பத³ங் • 8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadaṃ