Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    7. து³க்கரஸுத்தங்

    7. Dukkarasuttaṃ

    17. ‘‘து³க்கரங் து³த்திதிக்க²ஞ்ச, அப்³யத்தேன ச ஸாமஞ்ஞங்.

    17. ‘‘Dukkaraṃ duttitikkhañca, abyattena ca sāmaññaṃ.

    ப³ஹூஹி தத்த² ஸம்பா³தா⁴, யத்த² பா³லோ விஸீத³தீ’’தி.

    Bahūhi tattha sambādhā, yattha bālo visīdatī’’ti.

    ‘‘கதிஹங் சரெய்ய ஸாமஞ்ஞங், சித்தங் சே ந நிவாரயே;

    ‘‘Katihaṃ careyya sāmaññaṃ, cittaṃ ce na nivāraye;

    பதே³ பதே³ விஸீதெ³ய்ய, ஸங்கப்பானங் வஸானுகோ³’’தி.

    Pade pade visīdeyya, saṅkappānaṃ vasānugo’’ti.

    ‘‘கும்மோவ அங்கா³னி ஸகே கபாலே,

    ‘‘Kummova aṅgāni sake kapāle,

    ஸமோத³ஹங் பி⁴க்கு² மனோவிதக்கே;

    Samodahaṃ bhikkhu manovitakke;

    அனிஸ்ஸிதோ அஞ்ஞமஹேட²யானோ,

    Anissito aññamaheṭhayāno,

    பரினிப்³பு³தோ நூபவதெ³ய்ய கஞ்சீ’’தி.

    Parinibbuto nūpavadeyya kañcī’’ti.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 7. து³க்கரஸுத்தவண்ணனா • 7. Dukkarasuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 7. து³க்கரஸுத்தவண்ணனா • 7. Dukkarasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact