Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    2. து³தியசக்கானுவத்தனஸுத்தவண்ணனா

    2. Dutiyacakkānuvattanasuttavaṇṇanā

    132. து³தியே பிதரா பவத்திதங் சக்கந்தி சக்கவத்திம்ஹி பப்³ப³ஜிதே வா காலகதே வா சக்கரதனங் ஸத்தாஹமத்தங் ட²த்வா அந்தரதா⁴யதி, கத²மேஸ தங் அனுப்பவத்தேதி நாம? பிது பவேணியங் ட²த்வா சக்கவத்திவத்தங் பூரெத்வா சக்கவத்திரஜ்ஜங் காரெந்தோபி பிதரா பவத்திதமேவ அனுப்பவத்தேதி நாம.

    132. Dutiye pitarā pavattitaṃ cakkanti cakkavattimhi pabbajite vā kālakate vā cakkaratanaṃ sattāhamattaṃ ṭhatvā antaradhāyati, kathamesa taṃ anuppavatteti nāma? Pitu paveṇiyaṃ ṭhatvā cakkavattivattaṃ pūretvā cakkavattirajjaṃ kārentopi pitarā pavattitameva anuppavatteti nāma.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 2. து³தியசக்கானுவத்தனஸுத்தங் • 2. Dutiyacakkānuvattanasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 2. து³தியசக்கானுவத்தனஸுத்தவண்ணனா • 2. Dutiyacakkānuvattanasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact