Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi

    2. து³தியபாராஜிகஸிக்கா²பத³ங்

    2. Dutiyapārājikasikkhāpadaṃ

    664. து³தியே கச்சி நோ ஸாதி எத்த² நோஸத்³தோ³ நுஸத்³த³த்தோ²தி ஆஹ ‘‘கச்சி நு ஸா’’தி. பரிவாரவிபத்தீதி பரிஜனஸ்ஸ வினாஸனங். ‘‘அகித்தீ’’தி எத்த² ஸம்முகா² நிந்த³ங் க³ஹெத்வா ‘‘அயஸோ’’திஇமினா பரம்முகா² நிந்தா³ க³ஹேதப்³பா³தி த³ஸ்ஸேதுங் வுத்தங் ‘‘பரம்முக²க³ரஹா வா’’தி.

    664. Dutiye kacci no sāti ettha nosaddo nusaddatthoti āha ‘‘kacci nu sā’’ti. Parivāravipattīti parijanassa vināsanaṃ. ‘‘Akittī’’ti ettha sammukhā nindaṃ gahetvā ‘‘ayaso’’tiiminā parammukhā nindā gahetabbāti dassetuṃ vuttaṃ ‘‘parammukhagarahā vā’’ti.

    666. ‘‘யா பாராஜிகங் ஆபன்னா’’திஇமினா ‘‘ஸா வா’’தி எத்த² தஸத்³த³ஸ்ஸ விஸயங் த³ஸ்ஸேதி. சதுன்னந்தி நித்³தா⁴ரணத்தே² சேதங் ஸாமிவசனங், சதூஸூதி அத்தோ². பச்சா²தி ஸப்³ப³பாராஜிகானங் பச்சா². இமஸ்மிங் ஓகாஸேதி பட²மததியபாராஜிகானமந்தரே டா²னே. ட²பிதந்தி ஸங்கீ³திகாரேஹி நிக்கி²த்தங். எத்தா²தி இமஸ்மிங் ஸிக்கா²பதே³. தத்ராதி து³ட்டு²ல்லஸிக்கா²பதே³தி. து³தியங்.

    666. ‘‘Yā pārājikaṃ āpannā’’tiiminā ‘‘sā vā’’ti ettha tasaddassa visayaṃ dasseti. Catunnanti niddhāraṇatthe cetaṃ sāmivacanaṃ, catūsūti attho. Pacchāti sabbapārājikānaṃ pacchā. Imasmiṃ okāseti paṭhamatatiyapārājikānamantare ṭhāne. Ṭhapitanti saṅgītikārehi nikkhittaṃ. Etthāti imasmiṃ sikkhāpade. Tatrāti duṭṭhullasikkhāpadeti. Dutiyaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³ • Bhikkhunīvibhaṅga / 2. து³தியபாராஜிகங் • 2. Dutiyapārājikaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / 2. து³தியபாராஜிகஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 2. Dutiyapārājikasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 2. து³தியபாராஜிகஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 2. Dutiyapārājikasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 2. து³தியபாராஜிகஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 2. Dutiyapārājikasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 2. வஜ்ஜபடிச்சா²தி³கஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 2. Vajjapaṭicchādikasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact