Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    6. து³தியபத²வீஸுத்தங்

    6. Dutiyapathavīsuttaṃ

    79. ஸாவத்தி²யங் விஹரதி…பே॰… ‘‘ஸெய்யதா²பி, பி⁴க்க²வே, மஹாபத²வீ பரிக்க²யங் பரியாதா³னங் க³ச்செ²ய்ய, ட²பெத்வா ஸத்த கோலட்டி²மத்தியோ கு³ளிகா. தங் கிங் மஞ்ஞத², பி⁴க்க²வே, கதமங் நு கோ² ப³ஹுதரங், யங் வா மஹாபத²வியா பரிக்கீ²ணங் பரியாதி³ண்ணங் யா வா ஸத்த கோலட்டி²மத்தியோ கு³ளிகா அவஸிட்டா²’’தி?

    79. Sāvatthiyaṃ viharati…pe… ‘‘seyyathāpi, bhikkhave, mahāpathavī parikkhayaṃ pariyādānaṃ gaccheyya, ṭhapetvā satta kolaṭṭhimattiyo guḷikā. Taṃ kiṃ maññatha, bhikkhave, katamaṃ nu kho bahutaraṃ, yaṃ vā mahāpathaviyā parikkhīṇaṃ pariyādiṇṇaṃ yā vā satta kolaṭṭhimattiyo guḷikā avasiṭṭhā’’ti?

    ‘‘ஏததே³வ ப⁴ந்தே, ப³ஹுதரங், மஹாபத²வியா, யதி³த³ங் பரிக்கீ²ணங் பரியாதி³ண்ணங்; அப்பமத்திகா ஸத்த கோலட்டி²மத்தியோ கு³ளிகா அவஸிட்டா². நேவ ஸதிமங் கலங் உபெந்தி ந ஸஹஸ்ஸிமங் கலங் உபெந்தி ந ஸதஸஹஸ்ஸிமங் கலங் உபெந்தி மஹாபத²வியா பரிக்கீ²ணங் பரியாதி³ண்ணங் உபனிதா⁴ய ஸத்த கோலட்டி²மத்தியோ கு³ளிகா அவஸிட்டா²’’தி. ‘‘ஏவமேவ கோ², பி⁴க்க²வே…பே॰… த⁴ம்மசக்கு²படிலாபோ⁴’’தி. ச²ட்ட²ங்.

    ‘‘Etadeva bhante, bahutaraṃ, mahāpathaviyā, yadidaṃ parikkhīṇaṃ pariyādiṇṇaṃ; appamattikā satta kolaṭṭhimattiyo guḷikā avasiṭṭhā. Neva satimaṃ kalaṃ upenti na sahassimaṃ kalaṃ upenti na satasahassimaṃ kalaṃ upenti mahāpathaviyā parikkhīṇaṃ pariyādiṇṇaṃ upanidhāya satta kolaṭṭhimattiyo guḷikā avasiṭṭhā’’ti. ‘‘Evameva kho, bhikkhave…pe… dhammacakkhupaṭilābho’’ti. Chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 5. பத²வீஸுத்தாதி³வண்ணனா • 5. Pathavīsuttādivaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 4. பத²வீஸுத்தாதி³வண்ணனா • 4. Pathavīsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact