Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi |
2. து³தியஸிக்கா²பத³ங்
2. Dutiyasikkhāpadaṃ
1028. து³தியே அப்³ப⁴ந்தரோதி அப்³ப⁴ந்தரே பரியாபன்னோ, ஜாதோ வா. ‘‘ஸங்காமேஸீ’’தி இமினா ஸங்ஹரீதி எத்த² ஹரதா⁴துயா ஸங்கமனத்த²ங் த³ஸ்ஸேதி. ந்ஹாபிதாதி கப்பகா. தே ஹி நஹாபெந்தி ஸோசாபெந்தீதி ந்ஹாபிதாதி வுச்சந்தி. தந்தி காஸாவனிவாஸனந்தி. து³தியங்.
1028. Dutiye abbhantaroti abbhantare pariyāpanno, jāto vā. ‘‘Saṅkāmesī’’ti iminā saṃharīti ettha haradhātuyā saṅkamanatthaṃ dasseti. Nhāpitāti kappakā. Te hi nahāpenti socāpentīti nhāpitāti vuccanti. Tanti kāsāvanivāsananti. Dutiyaṃ.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³ • Bhikkhunīvibhaṅga / 2. து³தியஸிக்கா²பத³ங் • 2. Dutiyasikkhāpadaṃ
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / 2. து³தியஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 2. Dutiyasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 1. பட²மாதி³ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā