Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya |
9. து³தியஸூசிலோமஸுத்தங்
9. Dutiyasūcilomasuttaṃ
210. ‘‘இதா⁴ஹங், ஆவுஸோ, கி³ஜ்ஜ²கூடா பப்³ப³தா ஓரோஹந்தோ அத்³த³ஸங் ஸூசிலோமங் புரிஸங் வேஹாஸங் க³ச்ச²ந்தங். தஸ்ஸ தா ஸூசியோ ஸீஸே பவிஸித்வா முக²தோ நிக்க²மந்தி; முகே² பவிஸித்வா உரதோ நிக்க²மந்தி; உரே பவிஸித்வா உத³ரதோ நிக்க²மந்தி; உத³ரே பவிஸித்வா ஊரூஹி நிக்க²மந்தி; ஊரூஸு பவிஸித்வா ஜங்கா⁴ஹி நிக்க²மந்தி; ஜங்கா⁴ஸு பவிஸித்வா பாதே³ஹி நிக்க²மந்தி; ஸோ ஸுத³ங் அட்டஸ்ஸரங் கரோதி…பே॰… ஏஸோ, பி⁴க்க²வே, ஸத்தோ இமஸ்மிங்யேவ ராஜக³ஹே ஸூசகோ அஹோஸி…பே॰…. நவமங்.
210. ‘‘Idhāhaṃ, āvuso, gijjhakūṭā pabbatā orohanto addasaṃ sūcilomaṃ purisaṃ vehāsaṃ gacchantaṃ. Tassa tā sūciyo sīse pavisitvā mukhato nikkhamanti; mukhe pavisitvā urato nikkhamanti; ure pavisitvā udarato nikkhamanti; udare pavisitvā ūrūhi nikkhamanti; ūrūsu pavisitvā jaṅghāhi nikkhamanti; jaṅghāsu pavisitvā pādehi nikkhamanti; so sudaṃ aṭṭassaraṃ karoti…pe… eso, bhikkhave, satto imasmiṃyeva rājagahe sūcako ahosi…pe…. Navamaṃ.
Related texts:
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 9. து³தியஸூசிலோமஸுத்தவண்ணனா • 9. Dutiyasūcilomasuttavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 9. து³தியஸூசிலோமஸுத்தவண்ணனா • 9. Dutiyasūcilomasuttavaṇṇanā