Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā

    12. த்³வாத³ஸமஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    12. Dvādasamasikkhāpadavaṇṇanā

    1219-23. த்³வாத³ஸமே – அனோகாஸகதந்தி அஸுகஸ்மிங் நாம டா²னே புச்சா²மீதி ஏவங் அகதஓகாஸங். தேனேவாஹ – ‘‘அனோகாஸகதந்தி அனாபுச்சா²’’தி . அனோதி³ஸ்ஸாதி அஸுகஸ்மிங் நாம டா²னே புச்சா²மீதி ஏவங் அனியமெத்வா கேவலங் ‘‘புச்சி²தப்³ப³ங் அத்தி², புச்சா²மி அய்யா’’தி ஏவங் வத்வா. ஸேஸங் உத்தானமேவ. பத³ஸோத⁴ம்மஸமுட்டா²னங் – வாசதோ வாசாசித்ததோ ச ஸமுட்டா²தி, கிரியாகிரியங், நோஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், அசித்தகங், பண்ணத்திவஜ்ஜங், வசீகம்மங், திசித்தங், திவேத³னந்தி.

    1219-23. Dvādasame – anokāsakatanti asukasmiṃ nāma ṭhāne pucchāmīti evaṃ akataokāsaṃ. Tenevāha – ‘‘anokāsakatanti anāpucchā’’ti . Anodissāti asukasmiṃ nāma ṭhāne pucchāmīti evaṃ aniyametvā kevalaṃ ‘‘pucchitabbaṃ atthi, pucchāmi ayyā’’ti evaṃ vatvā. Sesaṃ uttānameva. Padasodhammasamuṭṭhānaṃ – vācato vācācittato ca samuṭṭhāti, kiriyākiriyaṃ, nosaññāvimokkhaṃ, acittakaṃ, paṇṇattivajjaṃ, vacīkammaṃ, ticittaṃ, tivedananti.

    த்³வாத³ஸமஸிக்கா²பத³ங்.

    Dvādasamasikkhāpadaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³ • Bhikkhunīvibhaṅga / 12. த்³வாத³ஸமஸிக்கா²பத³ங் • 12. Dvādasamasikkhāpadaṃ

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 11. ஏகாத³ஸமாதி³ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 11. Ekādasamādisikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 12. த்³வாத³ஸமஸிக்கா²பத³ங் • 12. Dvādasamasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact