Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi |
8. த்³வேபி⁴க்கு²வாரஏகாத³ஸகாதி³கதா²
8. Dvebhikkhuvāraekādasakādikathā
181. ததோதி பாளிதோ பரங் வுத்தந்தி ஸம்ப³ந்தோ⁴. தத்தா²தி பாளியங். மிஸ்ஸகந்தி எத்த² கேஹி மிஸ்ஸகந்தி ஆஹ ‘‘து²ல்லச்சயாதீ³ஹி மிஸ்ஸக’’ந்தி.
181.Tatoti pāḷito paraṃ vuttanti sambandho. Tatthāti pāḷiyaṃ. Missakanti ettha kehi missakanti āha ‘‘thullaccayādīhi missaka’’nti.
184. ததோதி பாளிதோ பரங் வுத்தந்தி ஸம்ப³ந்தோ⁴. தத்தா²தி ‘‘இத⁴ பன பி⁴க்க²வே’’திஆதி³பாடே². தஞ்சாதி ‘‘இத⁴ பன பி⁴க்க²வே’’திஆதி³வசனஞ்ச இதோ புப்³பே³ அவுத்தங் ஸப்³ப³ங் வசனஞ்சாதி யோஜனா.
184.Tatoti pāḷito paraṃ vuttanti sambandho. Tatthāti ‘‘idha pana bhikkhave’’tiādipāṭhe. Tañcāti ‘‘idha pana bhikkhave’’tiādivacanañca ito pubbe avuttaṃ sabbaṃ vacanañcāti yojanā.
இதி ஸமுச்சயக்க²ந்த⁴கவண்ணனாய யோஜனா ஸமத்தா.
Iti samuccayakkhandhakavaṇṇanāya yojanā samattā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / சூளவக்³க³பாளி • Cūḷavaggapāḷi
8. த்³வேபி⁴க்கு²வாரஏகாத³ஸகங் • 8. Dvebhikkhuvāraekādasakaṃ
11. ததியனவகங் • 11. Tatiyanavakaṃ
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / சூளவக்³க³-அட்ட²கதா² • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / த்³வேபி⁴க்கு²வாரஏகாத³ஸகாதி³கதா² • Dvebhikkhuvāraekādasakādikathā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / த்³வேபி⁴க்கு²வாரஏகாத³ஸகாதி³கதா²வண்ணனா • Dvebhikkhuvāraekādasakādikathāvaṇṇanā