Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    3. த்³வேரதனியத்தே²ரஅபதா³னங்

    3. Dverataniyattheraapadānaṃ

    12.

    12.

    ‘‘மிக³லுத்³தோ³ புரே ஆஸிங், அரஞ்ஞே கானநே அஹங்;

    ‘‘Migaluddo pure āsiṃ, araññe kānane ahaṃ;

    அத்³த³ஸங் விரஜங் பு³த்³த⁴ங், ஆஹுதீனங் படிக்³க³ஹங்.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, āhutīnaṃ paṭiggahaṃ.

    13.

    13.

    ‘‘மங்ஸபேஸி மயா தி³ன்னா, விபஸ்ஸிஸ்ஸ மஹேஸினோ;

    ‘‘Maṃsapesi mayā dinnā, vipassissa mahesino;

    ஸதே³வகஸ்மிங் லோகஸ்மிங், இஸ்ஸரங் காரயாமஹங்.

    Sadevakasmiṃ lokasmiṃ, issaraṃ kārayāmahaṃ.

    14.

    14.

    ‘‘இமினா மங்ஸதா³னேன, ரதனங் நிப்³ப³த்ததே மம;

    ‘‘Iminā maṃsadānena, ratanaṃ nibbattate mama;

    து³வேமே ரதனா லோகே, தி³ட்ட²த⁴ம்மஸ்ஸ பத்தியா.

    Duveme ratanā loke, diṭṭhadhammassa pattiyā.

    15.

    15.

    ‘‘தேஹங் ஸப்³பே³ அனுபோ⁴மி, மங்ஸதா³னஸ்ஸ ஸத்தியா;

    ‘‘Tehaṃ sabbe anubhomi, maṃsadānassa sattiyā;

    க³த்தஞ்ச முது³கங் மய்ஹங், பஞ்ஞா நிபுணவேத³னீ.

    Gattañca mudukaṃ mayhaṃ, paññā nipuṇavedanī.

    16.

    16.

    ‘‘ஏகனவுதிதோ கப்பே, யங் மங்ஸமத³தி³ங் ததா³;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ maṃsamadadiṃ tadā;

    து³க்³க³திங் நாபி⁴ஜானாமி, மங்ஸதா³னஸ்ஸித³ங் ப²லங்.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, maṃsadānassidaṃ phalaṃ.

    17.

    17.

    ‘‘இதோ சதுத்த²கே கப்பே, ஏகோ ஆஸிங் ஜனாதி⁴போ;

    ‘‘Ito catutthake kappe, eko āsiṃ janādhipo;

    மஹாரோஹிதனாமோ ஸோ, சக்கவத்தீ மஹப்³ப³லோ.

    Mahārohitanāmo so, cakkavattī mahabbalo.

    18.

    18.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா த்³வேரதனியோ 1 தே²ரோ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā dverataniyo 2 thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    த்³வேரதனியத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் ததியங்.

    Dverataniyattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.

    த³ஸமங் பா⁴ணவாரங்.

    Dasamaṃ bhāṇavāraṃ.







    Footnotes:
    1. த்³விரதனியோ (ஸீ॰)
    2. dvirataniyo (sī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact