Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவக்³க³-அட்ட²கதா² • Mahāvagga-aṭṭhakathā |
த்³வேவாசிகாதி³பவாரணாகதா²
Dvevācikādipavāraṇākathā
234. த்³வேவாசிகங் பவாரேதுந்தி எத்த² ஞத்திங் ட²பெந்தேனாபி ‘‘யதி³ ஸங்க⁴ஸ்ஸ பத்தகல்லங் ஸங்கோ⁴ த்³வேவாசிகங் பவாரெய்யா’’தி வத்தப்³ப³ங், ஏகவாசிகே ‘‘ஏகவாசிகங் பவாரெய்யா’’தி, ஸமானவஸ்ஸிகேபி ‘‘ஸமானவஸ்ஸிகங் பவாரெய்யா’’தி வத்தப்³ப³ங், எத்த² ச ப³ஹூபி ஸமானவஸ்ஸா ஏகதோ பவாரேதுங் லப⁴ந்தி.
234.Dvevācikaṃ pavāretunti ettha ñattiṃ ṭhapentenāpi ‘‘yadi saṅghassa pattakallaṃ saṅgho dvevācikaṃ pavāreyyā’’ti vattabbaṃ, ekavācike ‘‘ekavācikaṃ pavāreyyā’’ti, samānavassikepi ‘‘samānavassikaṃ pavāreyyā’’ti vattabbaṃ, ettha ca bahūpi samānavassā ekato pavāretuṃ labhanti.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவக்³க³பாளி • Mahāvaggapāḷi / 140. த்³வேவாசிகாதி³பவாரணா • 140. Dvevācikādipavāraṇā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / அபா²ஸுவிஹாரகதா²தி³வண்ணனா • Aphāsuvihārakathādivaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 140. த்³வேவாசிகாதி³பவாரணாகதா² • 140. Dvevācikādipavāraṇākathā