Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi

    140. த்³வேவாசிகாதி³பவாரணாகதா²

    140. Dvevācikādipavāraṇākathā

    234. ஞத்திங் ட²பெந்தேனாபீதி பிஸத்³தோ³ ந கேவலங் பவாரெந்தேன ஏவ த்³வேவாசிகங் பவாரேதப்³ப³ங், அத² கோ² ஞத்திங் ட²பெந்தேனாபி த்³வேவாசிகஞத்தியேவ ட²பேதப்³பா³தி த³ஸ்ஸேதி. எத்த² சாதி ‘‘ஸமானவஸ்ஸிகங் பவாரேது’’ந்தி பாடே² ச. ஸமானவஸ்ஸிகாதி க³ணனவஸேன ஸமானங் வஸ்ஸங் ஏதேஸந்தி ஸமானவஸ்ஸிகா, ஸமானே வஸ்ஸே உபஸம்பாதெ³ந்தீதி வா ஸமானவஸ்ஸிகா. ஏகதோதி ஏகஸ்மிங் க²ணே, ஏகபஹாரேன வா.

    234.Ñattiṃ ṭhapentenāpīti pisaddo na kevalaṃ pavārentena eva dvevācikaṃ pavāretabbaṃ, atha kho ñattiṃ ṭhapentenāpi dvevācikañattiyeva ṭhapetabbāti dasseti. Ettha cāti ‘‘samānavassikaṃ pavāretu’’nti pāṭhe ca. Samānavassikāti gaṇanavasena samānaṃ vassaṃ etesanti samānavassikā, samāne vasse upasampādentīti vā samānavassikā. Ekatoti ekasmiṃ khaṇe, ekapahārena vā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவக்³க³பாளி • Mahāvaggapāḷi / 140. த்³வேவாசிகாதி³பவாரணா • 140. Dvevācikādipavāraṇā

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவக்³க³-அட்ட²கதா² • Mahāvagga-aṭṭhakathā / த்³வேவாசிகாதி³பவாரணாகதா² • Dvevācikādipavāraṇākathā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / அபா²ஸுவிஹாரகதா²தி³வண்ணனா • Aphāsuvihārakathādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact