Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    7. ஏகசிந்திகத்தே²ரஅபதா³னங்

    7. Ekacintikattheraapadānaṃ

    34.

    34.

    ‘‘யதா³ தே³வோ 1 தே³வகாயா, சவதே 2 ஆயுஸங்க²யா;

    ‘‘Yadā devo 3 devakāyā, cavate 4 āyusaṅkhayā;

    தயோ ஸத்³தா³ நிச்ச²ரந்தி, தே³வானங் அனுமோத³தங்.

    Tayo saddā niccharanti, devānaṃ anumodataṃ.

    35.

    35.

    ‘இதோ போ⁴ ஸுக³திங் க³ச்ச², மனுஸ்ஸானங் ஸஹப்³யதங்;

    ‘Ito bho sugatiṃ gaccha, manussānaṃ sahabyataṃ;

    மனுஸ்ஸபூ⁴தோ ஸத்³த⁴ம்மே, லப⁴ ஸத்³த⁴ங் அனுத்தரங்.

    Manussabhūto saddhamme, labha saddhaṃ anuttaraṃ.

    36.

    36.

    ‘‘‘ஸா தே ஸத்³தா⁴ நிவிட்டா²ஸ்ஸ, மூலஜாதா பதிட்டி²தா;

    ‘‘‘Sā te saddhā niviṭṭhāssa, mūlajātā patiṭṭhitā;

    யாவஜீவங் அஸங்ஹீரா, ஸத்³த⁴ம்மே ஸுப்பவேதி³தே.

    Yāvajīvaṃ asaṃhīrā, saddhamme suppavedite.

    37.

    37.

    ‘‘‘காயேன குஸலங் கத்வா, வாசாய குஸலங் ப³ஹுங்;

    ‘‘‘Kāyena kusalaṃ katvā, vācāya kusalaṃ bahuṃ;

    மனஸா குஸலங் கத்வா, அப்³யாபஜ்ஜங் 5 நிரூபதி⁴ங்.

    Manasā kusalaṃ katvā, abyāpajjaṃ 6 nirūpadhiṃ.

    38.

    38.

    ‘‘‘ததோ ஓபதி⁴கங் புஞ்ஞங், கத்வா தா³னேன தங் ப³ஹுங்;

    ‘‘‘Tato opadhikaṃ puññaṃ, katvā dānena taṃ bahuṃ;

    அஞ்ஞேபி மச்சே ஸத்³த⁴ம்மே, ப்³ரஹ்மசரியே நிவேஸய’.

    Aññepi macce saddhamme, brahmacariye nivesaya’.

    39.

    39.

    ‘‘இமாய அனுகம்பாய, தே³வா தே³வங் யதா³ விதூ³;

    ‘‘Imāya anukampāya, devā devaṃ yadā vidū;

    சவந்தங் அனுமோத³ந்தி, ஏஹி தே³வ புனப்புனங் 7.

    Cavantaṃ anumodanti, ehi deva punappunaṃ 8.

    40.

    40.

    ‘‘ஸங்வேகோ³ மே 9 ததா³ ஆஸி, தே³வஸங்கே⁴ ஸமாக³தே;

    ‘‘Saṃvego me 10 tadā āsi, devasaṅghe samāgate;

    கங்ஸு நாம அஹங் யோனிங், க³மிஸ்ஸாமி இதோ சுதோ.

    Kaṃsu nāma ahaṃ yoniṃ, gamissāmi ito cuto.

    41.

    41.

    ‘‘மம ஸங்வேக³மஞ்ஞாய, ஸமணோ பா⁴விதிந்த்³ரியோ;

    ‘‘Mama saṃvegamaññāya, samaṇo bhāvitindriyo;

    மமுத்³த⁴ரிதுகாமோ ஸோ, ஆக³ச்சி² மம ஸந்திகங்.

    Mamuddharitukāmo so, āgacchi mama santikaṃ.

    42.

    42.

    ‘‘ஸுமனோ நாம நாமேன, பது³முத்தரஸாவகோ;

    ‘‘Sumano nāma nāmena, padumuttarasāvako;

    அத்த²த⁴ம்மானுஸாஸித்வா, ஸங்வேஜேஸி மமங் ததா³.

    Atthadhammānusāsitvā, saṃvejesi mamaṃ tadā.

    43.

    43.

    ‘‘தஸ்ஸாஹங் வசனங் ஸுத்வா, பு³த்³தே⁴ சித்தங் பஸாத³யிங்;

    ‘‘Tassāhaṃ vacanaṃ sutvā, buddhe cittaṃ pasādayiṃ;

    தங் தீ⁴ரங் அபி⁴வாதெ³த்வா, தத்த² காலங்கதோ அஹங்.

    Taṃ dhīraṃ abhivādetvā, tattha kālaṃkato ahaṃ.

    44.

    44.

    ‘‘உபபஜ்ஜிங் ஸ 11 தத்தே²வ, ஸுக்கமூலேன சோதி³தோ;

    ‘‘Upapajjiṃ sa 12 tattheva, sukkamūlena codito;

    கப்பானங் ஸதஸஹஸ்ஸங், து³க்³க³திங் நுபபஜ்ஜஹங்.

    Kappānaṃ satasahassaṃ, duggatiṃ nupapajjahaṃ.

    45.

    45.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா ஏகசிந்திகோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ekacintiko thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ஏகசிந்திகத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் ஸத்தமங்.

    Ekacintikattherassāpadānaṃ sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. தே³வா (க॰)
    2. சவந்தி (க॰)
    3. devā (ka.)
    4. cavanti (ka.)
    5. அப்³யாபஜ்ஜ²ங் (ஸ்யா॰), அப்பமாணங் (இதிவுத்தகே 83)
    6. abyāpajjhaṃ (syā.), appamāṇaṃ (itivuttake 83)
    7. தே³வபுரங் புன (ஸ்யா॰)
    8. devapuraṃ puna (syā.)
    9. ஸங்விக்³கோ³ஹங் (ஸ்யா॰)
    10. saṃviggohaṃ (syā.)
    11. உபபஜ்ஜிஸ்ஸங் (ஸீ॰)
    12. upapajjissaṃ (sī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact