Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā

    11. ஏகாத³ஸமஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    11. Ekādasamasikkhāpadavaṇṇanā

    1214. ஏகாத³ஸமே – பி⁴க்கு²ஸ்ஸ புரதோதி அபி⁴முக²மேவாதி அத்தோ². இத³ங் பன உபசாரங் ஸந்தா⁴ய கதி²தந்தி வேதி³தப்³ப³ங். ஸேஸங் உத்தானமேவ. கதி²னஸமுட்டா²னங் – காயவாசதோ காயவாசாசித்ததோ ச ஸமுட்டா²தி, கிரியாகிரியங், நோஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், அசித்தகங், பண்ணத்திவஜ்ஜங், காயகம்மங், வசீகம்மங், திசித்தங், திவேத³னந்தி.

    1214. Ekādasame – bhikkhussa puratoti abhimukhamevāti attho. Idaṃ pana upacāraṃ sandhāya kathitanti veditabbaṃ. Sesaṃ uttānameva. Kathinasamuṭṭhānaṃ – kāyavācato kāyavācācittato ca samuṭṭhāti, kiriyākiriyaṃ, nosaññāvimokkhaṃ, acittakaṃ, paṇṇattivajjaṃ, kāyakammaṃ, vacīkammaṃ, ticittaṃ, tivedananti.

    ஏகாத³ஸமஸிக்கா²பத³ங்.

    Ekādasamasikkhāpadaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³ • Bhikkhunīvibhaṅga / 11. ஏகாத³ஸமஸிக்கா²பத³ங் • 11. Ekādasamasikkhāpadaṃ

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 9. ச²த்துபாஹனவக்³க³வண்ணனா • 9. Chattupāhanavaggavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 11. ஏகாத³ஸமாதி³ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 11. Ekādasamādisikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 11. ஏகாத³ஸமஸிக்கா²பத³ங் • 11. Ekādasamasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact