Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    2. ஏகஸங்கி²யத்தே²ரஅபதா³னங்

    2. Ekasaṅkhiyattheraapadānaṃ

    13.

    13.

    ‘‘விபஸ்ஸினோ ப⁴க³வதோ, மஹாபோ³தி⁴மஹோ அஹு;

    ‘‘Vipassino bhagavato, mahābodhimaho ahu;

    மஹாஜனா ஸமாக³ம்ம, பூஜெந்தி போ³தி⁴முத்தமங்.

    Mahājanā samāgamma, pūjenti bodhimuttamaṃ.

    14.

    14.

    ‘‘ந ஹி தங் ஓரகங் மஞ்ஞே, பு³த்³த⁴ஸெட்டோ² ப⁴விஸ்ஸதி;

    ‘‘Na hi taṃ orakaṃ maññe, buddhaseṭṭho bhavissati;

    யஸ்ஸாயங் ஈதி³ஸா போ³தி⁴, பூஜனீயா 1 ச ஸத்து²னோ.

    Yassāyaṃ īdisā bodhi, pūjanīyā 2 ca satthuno.

    15.

    15.

    ‘‘ததோ ஸங்க²ங் க³ஹெத்வான, போ³தி⁴ருக்க²முபட்ட²ஹிங்;

    ‘‘Tato saṅkhaṃ gahetvāna, bodhirukkhamupaṭṭhahiṃ;

    த⁴மந்தோ ஸப்³ப³தி³வஸங், அவந்தி³ங் போ³தி⁴முத்தமங்.

    Dhamanto sabbadivasaṃ, avandiṃ bodhimuttamaṃ.

    16.

    16.

    ‘‘ஆஸன்னகே கதங் கம்மங், தே³வலோகங் அபாபயீ;

    ‘‘Āsannake kataṃ kammaṃ, devalokaṃ apāpayī;

    களேவரங் மே பதிதங், தே³வலோகே ரமாமஹங்.

    Kaḷevaraṃ me patitaṃ, devaloke ramāmahaṃ.

    17.

    17.

    ‘‘ஸட்டி²துரியஸஹஸ்ஸானி , துட்ட²ஹட்டா² பமோதி³தா;

    ‘‘Saṭṭhituriyasahassāni , tuṭṭhahaṭṭhā pamoditā;

    ஸதா³ மய்ஹங் உபட்ட²ந்தி, பு³த்³த⁴பூஜாயித³ங் ப²லங்.

    Sadā mayhaṃ upaṭṭhanti, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    18.

    18.

    ‘‘ஏகஸத்ததிமே கப்பே, ராஜா ஆஸிங் ஸுத³ஸ்ஸனோ;

    ‘‘Ekasattatime kappe, rājā āsiṃ sudassano;

    சாதுரந்தோ விஜிதாவீ, ஜம்பு³மண்ட³ஸ்ஸ இஸ்ஸரோ.

    Cāturanto vijitāvī, jambumaṇḍassa issaro.

    19.

    19.

    ‘‘ததோ அங்க³ஸதா துரியா 3, பரிவாரெந்தி மங் ஸதா³;

    ‘‘Tato aṅgasatā turiyā 4, parivārenti maṃ sadā;

    அனுபோ⁴மி ஸகங் கம்மங், உபட்டா²னஸ்ஸித³ங் ப²லங்.

    Anubhomi sakaṃ kammaṃ, upaṭṭhānassidaṃ phalaṃ.

    20.

    20.

    ‘‘யங் யங் யோனுபபஜ்ஜாமி, தே³வத்தங் அத² மானுஸங்;

    ‘‘Yaṃ yaṃ yonupapajjāmi, devattaṃ atha mānusaṃ;

    மாதுகுச்சி²க³தஸ்ஸாபி, வஜ்ஜரே பே⁴ரியோ ஸதா³.

    Mātukucchigatassāpi, vajjare bheriyo sadā.

    21.

    21.

    ‘‘உபட்டி²த்வான ஸம்பு³த்³த⁴ங், அனுபு⁴த்வான ஸம்பதா³;

    ‘‘Upaṭṭhitvāna sambuddhaṃ, anubhutvāna sampadā;

    ஸிவங் ஸுகே²மங் அமதங், பத்தொம்ஹி அசலங் பத³ங்.

    Sivaṃ sukhemaṃ amataṃ, pattomhi acalaṃ padaṃ.

    22.

    22.

    ‘‘ஏகனவுதிதோ கப்பே, யங் கம்மமகரிங் ததா³;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    து³க்³க³திங் நாபி⁴ஜானாமி, பு³த்³த⁴பூஜாயித³ங் ப²லங்.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    23.

    23.

    ‘‘கிலேஸா ஜா²பிதா மய்ஹங்…பே॰… விஹராமி அனாஸவோ.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    24.

    24.

    ‘‘ஸ்வாக³தங் வத மே ஆஸி…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    25.

    25.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா ஏகஸங்கி²யோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ekasaṅkhiyo thero imā gāthāyo

    அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Abhāsitthāti.

    ஏகஸங்கி²யத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் து³தியங்.

    Ekasaṅkhiyattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. ஈதி³ஸோ போ³தி⁴, பூஜனீயோ (ஸ்யா॰)
    2. īdiso bodhi, pūjanīyo (syā.)
    3. தூரா (ஸீ॰ க॰)
    4. tūrā (sī. ka.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact