Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi |
ஏகுத்தரிகனயோ ச²க்கவாரவண்ணனா
Ekuttarikanayo chakkavāravaṇṇanā
326. ச²க்கேஸு ஏவமத்தோ² வேதி³தப்³போ³தி யோஜனா. இதீதி ஏவங். இமா ச² ஸாமீசியோதி யோஜனா. தத்தா²தி ச²ஸு ஆகாரேஸு. ஸதிஸம்மோஸேனாதி ஸதியா விப்பவாஸேன.
326. Chakkesu evamattho veditabboti yojanā. Itīti evaṃ. Imā cha sāmīciyoti yojanā. Tatthāti chasu ākāresu. Satisammosenāti satiyā vippavāsena.
தத்தா²தி சுத்³த³ஸஸு பரமேஸு. ததோதி ச²க்கதோ. ஏகங் அபனெத்வாதி யங்கிஞ்சி ஏகங் அபனெத்வா. ஸேஸேஸூதி ச²ஹி பரமேஹி ஸேஸேஸு அட்ட²ஸு பரமேஸு. அஞ்ஞானிபி ச²க்கானீதி பட²மச²க்கதோ அஞ்ஞானிபி அட்ட² ச²க்கானி.
Tatthāti cuddasasu paramesu. Tatoti chakkato. Ekaṃ apanetvāti yaṃkiñci ekaṃ apanetvā. Sesesūti chahi paramehi sesesu aṭṭhasu paramesu. Aññānipi chakkānīti paṭhamachakkato aññānipi aṭṭha chakkāni.
ச² ஆபத்தியோதி தீணி ச²க்கானீதி ‘‘ச² ஆபத்தியோ’’தி வுத்தானி தீணி ச²க்கானீதி யோஜனா . வுத்தத்³வயங் ஏகங் கத்வா. ந்ஹானேதி ந்ஹானஸிக்கா²பதே³. ச²க்கத்³வயந்தி ஆதா³யஸமாதா³யவஸேன ச²க்கத்³வயங். ஸப்³ப³த்தா²தி ஸப்³பே³ஸு ச²க்கேஸு.
Cha āpattiyoti tīṇi chakkānīti ‘‘cha āpattiyo’’ti vuttāni tīṇi chakkānīti yojanā . Vuttadvayaṃ ekaṃ katvā. Nhāneti nhānasikkhāpade. Chakkadvayanti ādāyasamādāyavasena chakkadvayaṃ. Sabbatthāti sabbesu chakkesu.
இதி ச²க்கவாரவண்ணனாய யோஜனா ஸமத்தா.
Iti chakkavāravaṇṇanāya yojanā samattā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi / 6. ச²க்கவாரோ • 6. Chakkavāro
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / பரிவார-அட்ட²கதா² • Parivāra-aṭṭhakathā / ச²க்கவாரவண்ணனா • Chakkavāravaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ச²க்கவாரவண்ணனா • Chakkavāravaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / ச²க்கவாரவண்ணனா • Chakkavāravaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / ச²க்கவாராதி³வண்ணனா • Chakkavārādivaṇṇanā